DIRTMAGCLEAN®, geen kopzorgen meer over onderhoud

Geplaatst op 13 maart 2020 door Redactie

De zelfreinigende magnetische vuilafscheider van Caleffi is voor toepassing in hydraulische installaties, voornamelijk van utiliteitsgebouwen, om vuil en andere onzuiverheden te verwijderen.

In het installatiewater van verwarmingssystemen in utiliteitsgebouwen en appartementencomplexen komen nog te vaak en te veel vuildeeltjes voor.
Ophopend magnetiet, roest, kalk en bacteriën zorgen niet alleen voor een verminderde warmteafgifte, maar kunnen zich ook ophopen op diverse plekken in de installatie. Bijvoorbeeld in radiatorventielen, op driewegkleppen en in circulatiepompen, waar de doorstroming van het water wordt belemmert, slijtage bevorderen en storingen veroorzaken.

De DirtmagClean® gaat hiermee de strijd aan en kan zowel proactief als in reeds vervuilde installaties worden ingezet. De vuilfilter vangt maximaal en progressief vuil op, tot 2 μm, terwijl metalen deeltjes met de hoogte efficiëntie worden afgescheiden door de magneten in de bodem van het lichaam. Als resultaat een volledig gereinigde installatie.
Dit apparaat reinigt zichzelf op regelmatige tijdstippen volgens een vooraf ingesteld programma of wanneer een bepaalde mate van verstopping automatisch wordt opgemerkt.

Tenslotte beantwoordt de DirtmagClean® aan de uiterst hoge reinigingsnormen, en integreert tegelijkertijd ook alle voordelen van de diverse componenten én beperkt menselijke tussenkomst.