Coronavirus treft ook vakbeurzen voor installateurs

Geplaatst op 04 maart 2020 door Redactie

Vanwege het coronavirus dat inmiddels ook in Nederland heerst, hebben tal van beursorganisaties uit het binnen- en buitenland hun vakbeurzen verplaatst naar een later moment in dit jaar.

Als eerste meldde zich deze week de organisatie van de vakbeurs Light + Building (Frankfurt, Duitsland) die deze maand zou worden gehouden. Daarna volgden al snel de berichten van organisaties van de vakbeurzen Mostra Covegno (Milaan, Italië), SHK (Essen, Duitsland) en Duurzaam Verwarmd en Solar Solutions (Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen), dat ook zij hun beurzen gaan verplaatsen.
Wil je weten naar welke data deze beurzen zijn verplaatst? Ga naar de agenda op installatietotaal.nl.

September wordt beursmaand

Met name de maand september wordt een drukke maand voor fabrikanten en leveranciers die hun producten willen promoten op de vakbeurzen, maar ook voor installateurs die deze beurzen willen bezoeken. Het wordt zelfs zo druk dat enkele beurzen in dezelfde week zullen plaatsvinden. Bezoekers zullen dus goed moeten gaan plannen.

De Batibouw wordt op dit moment wel gehouden in Brussel Expo (België) en is nog tot zondag 8 maart te bezoeken.
Vooralsnog geeft ook de beursorganisatie van Building Holland, die plaatsvindt van 24 t/m 26 maart, aan dat deze vakbeurs gewoon door zal gaan. Zij verwijzen naar het Haagse crisisoverleg over het coronavirus waarna Premier Rutte duidelijkheid heeft geschept rondom grootschalige events: “Het dagelijks leven moet vooral gewoon doorgaan. Grote evenementen gelasten we niet af.”
Beursorganisator Easyfairs volgt het advies van de Nederlandse overheid en de gespecialiseerde instanties. Dat betekent dat al hun beurzen doorgaan.

Advies Techniek Nederland

Op de website van Techniek Nederland wordt informatie gegeven over het coronavirus voor installateurs en technische retailers. Zij geven adviezen over de bescherming van werknemers, wat te doen na een besmetting of wat de gevolgen zijn wanneer de levering van materialen stilvalt.
Zij geven op hun website antwoord op vragen die op dit moment het meest worden gesteld. Lees meer op de website van Techniek Nederland.


Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement