Uitgesteld: SHK ESSEN 2020

Geplaatst op 02 maart 2020 door Redactie

Opnieuw een vakbeurs die wordt uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus: SHK ESSEN. De voor 10 tot en met 13 maart geplande Duitse vakbeurs zal worden uitgesteld tot de late zomer en zal plaatsvinden van 1 tot en met 4 September 2020.

Messe Essen heeft vandaag de nieuwe datum bepaald samen met de SHK NRW brancheorganisatie, de sponsor van de beurs voor sanitair, verwarming, airconditioning en digitaal gebouwbeheer.
Tegen de achtergrond van de verspreiding van het Coronavirus brengt met name de organisatie van internationale evenementen een reeks officiële vereisten met zich mee, die de beursorganisatie met redelijke inspanningen niet zou kunnen uitvoeren. Om deze reden heeft Messe Essen besloten SHK ESSEN 2020 uit te stellen. De branche steunt deze beslissing.

"De gezondheid van onze beursdeelnemers is onze topprioriteit", legt Oliver P. Kuhrt, Managing Director van Messe Essen, uit. "Daarom hebben we in nauwe coördinatie met de sponsor en de samenwerkingspartners van SHK ESSEN besloten de beurs naar begin september te verplaatsen. Ik wil alle betrokkenen bedanken voor de nauwe en vertrouwde samenwerking in deze speciale situatie van overmacht.”

Hans-Peter Sproten, algemeen directeur van de vereniging SHK NRW, voegt eraan toe: “Onder de huidige omstandigheden is er geen alternatief voor het uitstellen van SHK ESSEN tot september 2020. We zijn erg optimistisch dat de branche positief zal reageren op de nieuwe datum - ongeveer vier weken voor het begin van het stookseizoen."

Andreas Lücke, algemeen directeur van de Federale Vereniging van de Duitse verwarmingsindustrie BDH en voorzitter van de adviesraad van SHK ESSEN, deelt deze beoordeling: "Het uitstel van de beurs biedt de branche planningszekerheid in deze verwarrende situatie en zet koers naar een succesvolle, onbezwaarde SHK ESSEN in de late zomer."

"Vanuit het oogpunt van de exposant verwelkomen we de beslissing en ondersteunen we de verplaatsing naar de nieuwe datum in september", zegt Thilo C. Pahl, voorzitter van de raad van bestuur van IndustrieForum Sanitär IFS en lid van de adviesraad van SHK ESSEN.

Wolfgang Burchard, directeur van VDMA Armaturen en lid van de adviesraad van SHK ESSEN, zit ook achter het uitstel van de beurs naar de latere datum: “De huidige situatie vereist flexibiliteit van ons allemaal - dit geldt niet in het minst voor de industrie. VDMA Armaturen is verheugd met het feit dat Messe Essen een nieuwe datum voor SHK ESSEN heeft vastgesteld onmiddellijk nadat zij op de hoogte was van de officiële beslissing."

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement