Het belang van luchtbehandeling

Geplaatst op 18 februari 2020 door Redactie

Verse en gezonde lucht is nodig om goed te kunnen functioneren. In Nederland brengen we veel van onze tijd door in huis, kantoor en bijvoorbeeld op school. Daar is de luchtkwaliteit helaas vaak niet op orde. Dat kan anders. Is een techniek als luchtbehandeling de oplossing?

Luchtbehandeling is een duurzame oplossing voor het hierboven geschetste probleem. Met het oog op de toekomst en het gasloos bouwen, wordt dit steeds relevanter. Door de luchtbehandelingskast te voorzien van een warmtepomp kan deze de lucht verwarmen en en/of koelen. Dit is een voorbeeld van een efficiënte elektrische oplossing.

Luchtbehandelingskasten kunnen op maat worden gemaakt en aangepast aan de eisen van het gebouw of de omgeving. Zo kan een luchtbehandelingskast worden voorzien van zowel bevochtiging, koelen en verwarming doormiddel van bijvoorbeeld een warmtepomp of bevochtiger.

Door de verscheidenheid van technieken en oplossingen, zijn luchtbehandelingskasten complexe maar zeer effectieve systemen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Naast de producten zelf, is onderhoud een belangrijke schakel in het verbeteren en continueren van de luchtkwaliteit in het gebouw of omgeving. Voor meer informatie over oplossingen en uitdagingen in luchtbehandeling? De specialisten van STULZ staan voor u klaar.

Lees meer over de luchtbehandelingskasten van STULZ en wat ze voor u kunnen betekenen.