LED + Elektro groter dan ooit

Geplaatst op 11 november 2019 door Redactie

Met ledverlichting kunnen bedrijven tot wel 80% besparen op hun energieverbruik. Door de sterk gedaalde prijzen is de aanschaf van ledverlichting vaak zeer snel terug verdiend. Maar led biedt méér dan alleen besparing. Eigenaren en gebruikers van gebouwen vragen om de verbeterde lichtbeleving van zelf-dimmende lampen of willen hun verlichting integreren met hun beveiligingssysteem. Bij de keuze voor een specifieke oplossing vertrouwen zij vaak op het advies van installateurs. Als grootste onafhankelijke vakbeurs voor licht- en elektrotechniek is LED + Elektro dé plek waar installateurs verschillende oplossingen met elkaar kunnen vergelijken.

Woensdag 13 en donderdag 14 november staan de Brabanthallen in Den Bosch voor de zesde keer in het teken van de wereld van verlichting en schakelen. Na vijf jaar als LED Expo wordt de vakbeurs dit jaar omgedoopt tot LED + Elektro, om duidelijk te maken dat de beurs zich nog sterker richt op de sector elektrotechniek. Bezoekers kunnen zich laten voorlichten over nieuwe producten bij stands van groothandels als Jäger Direkt, Schotman Elektro of Solar Nederland, maar ook direct bij fabrikanten als Keraf, Koning & Hartman of Odak PCB. Dankzij al deze nieuwe bedrijven is LED + Elektro dit jaar een kwart groter dan voorheen.

Meer dan 200 innovaties

Een natuurlijk middelpunt van LED + Elektro vormt de Moonwalk, een innovatie-boulevard waar exposanten bijzondere producten tonen die net op de markt verschenen zijn. Hier treffen bezoekers bijvoorbeeld de nieuwste generatie aardlekschakelaars, ’s werelds eerste led-dimmer die geschikt is voor zowel Zigbee als Z-wave, en een lichtlijnsysteem voor industrie-, winkel- of kantooromgeving dat tot maar liefst 100 meter lengte is aan te sluiten. In totaal worden meer dan 200 innovaties gepresenteerd op LED + Elektro, waarvan een groot deel nu al bekeken kan worden op www.led-elektro.nl. Zo kunnen bezoekers een persoonlijke route samenstellen langs alle producten waarin zij geïnteresseerd zijn.

Internationaal profiel

LED + Elektro groeit ook dankzij haar versterkte internationale profiel. Naast exposanten uit de Benelux trekt LED + Elektro dit jaar ook bedrijven uit meer dan 10 andere landen, waaronder Duitsland, Polen, Turkije en China. Blikvanger is het Indian Innovations Pavillion, waar circa veertig bedrijven uit India zich gezamenlijk presenteren aan de Benelux. Doordat de Indiase energievoorziening al jaren achter loopt op de behoefte in dit snel groeiende land, hebben deze bedrijven veel ervaring met energiebesparende producten. Op LED + Elektro tonen zij met interactieve installaties dat de Indiase led-industrie inmiddels ook op andere terreinen razendsnelle technologische vooruitgang boekt.

Registreer u kosteloos

LED + Elektro zal plaats vinden op 13 + 14 november. Lezers van Installatietotaal kunnen zich kosteloos inschrijven op www.led-elektro.nl door gebruik te maken van de invitatiecode ‘19INSTALLTOT’.


Kennisniveau elektrotechnische sector moet omhoog

De verledding van Nederland gaat steeds sneller en ook de vraag naar smart lighting en human centric lighting groeit enorm. Een grote uitdaging bij het voldoen aan deze vraag is het kennisniveau van installateurs. Dit blijkt uit de nieuwe editie van het Nationaal LED + Elektro Trendrapport, dat woensdag 2 oktober werd gepresenteerd tijdens de LED + Elektro Business Day in Driebergen.

“We publiceren het Trendrapport sinds 2014 en in die tijd hebben we de markt volwassen zien worden,” vertelt Rolf Heynen, directeur van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research. “Installatiebedrijven, groothandels en distributeurs hebben steeds positievere ervaringen met led en vooral problemen met kleurweergave zijn goeddeels opgelost. Tegelijkertijd melden deze partijen nog vaak problemen met dimmen, flicker, netvervuiling en compatibiliteit. Deze zijn vaak te ondervangen door betere communicatie tussen installateurs en fabrikanten. Maar dit vereist wel dat installateurs goed geïnformeerd zijn over alle mogelijkheden.”

LED + Elektro als kennisplatform

Het Nationaal LED + Elektro Trendrapport wordt gepubliceerd in opdracht van LED + Elektro, dat hiermee onderstreept dat de beurs niet alleen een netwerk-evenement maar vooral ook een kennisplatform is. Dankzij het Trendrapport weet de beurs precies aan welke praktische kennis installateurs behoefte hebben, zodat de inhoud van de 60 gratis seminars hierop aangepast kan worden. Zo presenteren diverse specialisten oplossingen voor problemen als flicker en glare. Daarnaast kunnen bezoekers een preview krijgen van de cursussen en erkenningsregeling Binnenverlichting, een initiatief van Techniek Nederland en NLA/Fedet om het kennisniveau van installateurs te verhogen.

Uit het LED + Elektro Trendrapport blijkt dat marktpartijen smart lighting en IoT de meest indrukwekkende innovatie van de afgelopen jaren vinden. Tegelijkertijd wordt de hoge complexiteit van smart lighting-producten vaak genoemd als een belangrijke uitdaging voor de sector. Daarom demonstreren specialisten op LED + Elektro de werking van oplossingen als Dali, Casambi en OPUS greenNet. Installateurs kunnen hier leren hoe zij een simpel netwerk kunnen omtoveren in een intelligent besturingssysteem – en komen er zo wellicht achter dat deze toepassingen een stuk eenvoudiger zijn dan vaak wordt gedacht.
De volledige lijst van alle 60 seminars is te vinden op www.led-elektro.nl. De volledige versie van het Nationaal LED + Elektro Trendrapport 2020 is te lezen op www.led-elektro.nl/trendrapport

Tekst: Good

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement