Textiel luchtverdeelpaneel zorgt voor tochtvrije werkomgeving

Geplaatst op 05 februari 2020 door Redactie

In ruimtes waar regelmatig veel mensen werken, wordt tocht al snel als hinderlijk ervaren. Door de toepassing van Plafair® luchtverdeelpanelen kan deze hinderlijke tocht worden voorkomen.

BLT Luchttechniek levert en monteert al 25 jaar Euro Air luchtverdeelslangen voor de meest uiteenlopende projecten. Van scholen tot fitnesscentra en van zwembaden tot monumentale panden.
Een doorontwikkeling van de luchtverdeelslangen betreft het eveneens textiele Plafair® luchtverdeelpaneel. Het grote verschil van dit paneel ten opzichte van de luchtverdeelslang is dat het paneel een vlakke onderzijde heeft, die in één lijn loopt met het plafond.

Op dit gebied biedt Plafair® een groot aantal voordelen ten opzichte van conventionele stalen roosters met plenumboxen. Door het lage eigen gewicht kunnen de Plafair® luchtverdeelpanelen eenvoudig in het rasterwerk van een systeemplafond worden gelegd.

Sinds de introductie van het luchtverdeelpaneel zijn al vele projecten met Plafair® uitgevoerd, waaronder het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, de Universiteit Tilburg, Stadskantoor Leeuwarden, Agristo Tilburg en de Weenergroep XL in ’s-Hertogenbosch.