Energiewacht groeit door overname vennootschappen familie Huisman

Geplaatst op 08 oktober 2019 door Redactie

Op 1 oktober heeft Energiewacht NV de bedrijven Huisman Warmtetechniek BV, Klimacom BV en Solar Noord BV overgenomen. Het gaat om het volledige belang van drie vennootschappen die onderdeel zijn van het familiebedrijf Huisman. De gezamenlijke bedrijven hebben 45 werknemers in dienst en een omzet van ca. 13 miljoen euro. Met de overname realiseert Energiewacht een groei op het gebied van installatietechniek en een uitbreiding van de capaciteit om totale zonne-energiesystemen op te leveren in Noord-Nederland.

Uitbreiden en intensiveren installatietechniek en zonne-energie

Energiewacht, een van de servicepartners van Essent, geeft met deze overname invulling aan de strategische doelstellingen. Gezamenlijk willen de partijen een toonaangevende rol spelen binnen de energietransitie en verwachten hiermee een nog actievere functie te vervullen in de verduurzaming van particuliere woningen, de woningvoorraad van woningcorporaties en binnen de utiliteitssector. De focus ligt op het uitbreiden en intensiveren van de activiteiten in Noord-Nederland én de professionalisering en een uitbreiding van het aantal installatiemonteurs. Naar verwachting geeft dit op termijn tevens een impuls aan de werkgelegenheid in de regio.

Grotendeels zelfstandig functionerend

De drie bedrijven, gevestigd in Groningen en Stadskanaal, worden elk afzonderlijk overgenomen door Energiewacht, maar blijven grotendeels zelfstandig functioneren. Andries Huisman blijft voor een periode van minimaal twee jaar als directeur in een commerciële en adviserende rol verbonden. De focus op de korte termijn ligt op het realiseren van synergie en commerciële voordelen die voortvloeien uit de samenwerking.

Gerenommeerde specialist in Noord-Nederland

De verkopende familie Huisman startte in 1986 met de activiteiten op het gebied van verwarming, luchtbehandeling, airconditioning en duurzame energietechnieken, waaronder zonne-energie. Door de jaren heen hebben de bedrijven zich ontwikkeld als specialist in het opleveren van diverse werktuigbouwkundige installaties, onderhoud en service van werktuigbouwkundige installaties in de utiliteitssector en het ontwerpen, leveren en installeren zonne-energiesystemen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement