Feenstra mag ‘InstallQ-keurmerk geaccrediteerd’ voeren

Geplaatst op 17 juli 2019 door Redactie

Sinds juni 2019 mogen de Feenstra-opleidingscentra in Amsterdam en Capelle a/d IJssel ‘het InstallQ*)-keurmerk geaccrediteerd’ voeren. Voor Feenstra is dit een wettelijke erkenning van de waarden waar het bedrijf al jarenlang voor staat. Vakmanschap en Veiligheid zijn twee van de pijlers waar Feenstra haar bedrijfsvoering op richt. Door deze accreditatie kan de organisatie al haar 800 monteurs intern een proeve van bekwaamheid afnemen, zodat zij aan de wettelijke bepalingen voldoen.

Het spreekt daarom voor zich dat Feenstra de wettelijke certificering voor verwarmingsbedrijven, waarmee de Tweede Kamer reeds heeft ingestemd, van harte omarmt en vol heeft ingezet om zo snel mogelijk aan de wettelijk eisen te voldoen. Eerder certificeerde het bedrijf zich al voor het keurmerk ‘Zonnekeur’.

Vanaf 2020**) mogen conform deze regelgeving alleen gecertificeerde bedrijven met vakbekwame monteurs nog werkzaamheden verrichten aan cv-ketels, geisers en gashaarden. “Deze certificering voor verwarmingsbedrijven vinden wij een prima ontwikkeling en ondersteunen wij van harte”, aldus Arian Lodder, operationeel directeur bij het bedrijf.

“Ik zit al jarenlang in het vak en ben situaties tegengekomen die we met zijn allen niet moeten willen. Veelal installaties die met de beste bedoelingen zijn aangelegd, maar door gebrek aan gedegen kennis van degene die dit heeft gedaan of de installatie onderhoudt niet veilig zijn. Iedereen verdient een veilige en comfortabel woonomgeving. Laten wij daar als branche waar we kunnen aan meewerken. Ondanks dat het keurmerk ons bepaalde verplichtingen oplegt, zijn we er van overtuigd dat het de branche veel zal brengen. Ik vind het in ieder geval belangrijk dat onze vakmensen gediplomeerd zijn, hun vakinformatie bijhouden, en veilig werken conform de wettelijke voorschriften. Hierbij helpen en begeleiden wij hen ook graag. Met opleidingen via onze eigen vakschool, presentaties van fabrikanten of anderen, en interne ‘buddy’s’ voor de collega’s die net het vak zijn ingestapt. ”

 

*) InstallQ is ontstaan uit de fusie van KvINL en Sterkin en opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de Installatiesector. Opdrachtgevers, aanbieders en overheden werken binnen InstallQ samen aan een onderscheidend en gegarandeerd kwaliteitsniveau van producten, processen en diensten in de installatiesector erkend.

**) Handhaving per januari 2021.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement