Wildkamp: breder, persoonlijker, toegankelijker en sneller

Geplaatst op 24 juli 2019 door Redactie

“Om te beginnen zijn wij enorm breed georiënteerd, zowel qua assortiment als onze doelgroep” antwoordt commercieel manager Dennis Eggengoor op de vraag welke meerwaarde Wildkamp als groothandel te bieden heeft aan de E- en de W-installateur. “Maar er is nog veel meer.”

Breed assortiment voor een brede doelgroep

Die doelgroep van Wildkamp varieert van de zzp’er tot de grootzakelijke klant, licht hij toe.
“Bovendien is ons assortiment niet alleen breed, maar ook heel diep. De aanpak van Wildkamp is persoonlijk en buitengewoon laagdrempelig, en zo ervaart de klant dat ook. Kijk, die zzp’er ziet zijn groothandel graag ook als ontmoetingsplek; dat thuisgevoel weten wij in onze vestigingen kennelijk prima tot stand te brengen. Daarnaast maakt hij trouwens al volop gebruik van onze webshop.”

“44 vestigingen verspreid over het hele land plus een online megavestiging”

De Overijsselse groothandelsorganisatie beschikt inmiddels over 44 vestigingen verspreid over heel Nederland. “Onze dekking is uitstekend” vertelt Dennis Eggengoor. “De komende tijd willen dat aspect in het zuidwesten van het land echter wel nog gaan versterken. Daarnaast bedienen wij onze klanten natuurlijk middels de webshop – die wij overigens zelf beschouwen als onze online megavestiging, die ook fungeert als een volwaardig kenniscentrum.”
Deze online vestiging wildkamp.nl biedt de klant 24 uurs bestelgemak, beschikt over een chatfunctie, WhatsApp, en een backoffice met een uitgebreid aanbod van alle benodigde achtergrondinformatie: “De klant kan hier al zijn vragen kwijt bij de online adviseur. Daarnaast zijn in de online vestiging gerichte productspecialisten voorhanden; zo kan bijvoorbeeld een W-installateur die zich wil verdiepen in E, of uitbreiden naar dat segment, hier met zijn vragen terecht.”

Betrouwbaar en een persoonlijke benadering

Wildkamp is sinds de oprichting in 1972 een familiebedrijf. En dat komt tot uitdrukking in de manier waarop de groothandel zich profileert in de markt, aldus Dennis Eggengoor. “Onder meer in onze persoonlijke benadering van de klant. Wij merken dat alle klanten de betreffende vestigingsmanagers kennen. ‘Ik heb graag contact met telkens dezelfde persoon’ hoor je de klant dan ook zeggen. En Wildkamp heeft inmiddels 47 jaar ervaring, dat scheelt natuurlijk ook.”

De installatiegroothandel biedt de installateur een uitermate breed assortiment artikelen en maatwerkoplossingen: “Breder dan de concurrentie, 100.000 verschillende technische artikelen uit voorraad leverbaar, alles voor water, elektra en gas – voor elke discipline dus. En onze mensen hebben van alles verstand. Het is voor de klant en onze medewerkers echt een kwestie van ‘samen doen’.

Ik kom met grote regelmaat in heel veel van onze vestigingen. En overal proef ik dat persoonlijke, min of meer collegiale gevoel als ik de klanten daar spreek.”

Nieuw distributiecentrum Coevorden

Dennis Eggengoor: “De afgelopen 5 jaar zijn wij enorm gegroeid. Deze groei vraagt om meer ruimte voor onze logistieke operatie. Ons huidige distributiecentrum in Coevorden is sinds 2008 in gebruik, en we beginnen er uit te groeien. Het wordt tijd voor een nieuw logistiek centrum. We werken aan de plannen om dat in de komende jaren te realiseren, om zo onze groei-ambities verder te kunnen faciliteren.

“Het is voor de klant en onze medewerkers echt een kwestie van ‘samen doen’”

Daarbij kijken we vooral naar ‘wat wordt het proces – en daar zetten we vervolgens een gebouw omheen’. We hanteren dan ook een heel andere, omgekeerde manier van denken. En wil je doorgroeien, dan moet je steeds meer automatiseren. Als je dat geleidelijk toepast, heb je altijd nog de mensen nodig, die groeien mee met de organisatie.”

Ook de logistiek pakt Wildkamp anders aan dan men in de markt tegenkomt. “Wij leveren elke nacht op elke vestiging. De klant die vóór 20.00 uur bestelt, kan de volgende ochtend vanaf 7.00 uur zijn bestelling ophalen in de vestiging naar keuze, die in die situatie voor hem het meest geschikt is. Of we leveren af op de locatie waar hij werkzaam is. We bieden zelfs de mogelijkheid dat we leveren in een bepaald tijdsvak, wat bijzonder is, omdat het dan gaat om gecombineerde kleine én grote artikelen.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement