Verbinden en samenwerken

Geplaatst op 03 februari 2016 door Redactie

Oventrop is sinds een paar jaar actief zelfstandig actief op de Nederlandse markt en dat is een goede keuze geweest. Oventrop heeft een brede range aan producten en diensten waarbij de focus ligt op energie managementsystemen.

Oventrop is een van de meest vooraanstaande Europese producenten als het gaat om appendages, regelaars en domoticasystemen. Met een heldere filosofie: het laten samenwerken van appendages, regelaars en diverse andere componenten tot een rendabel, energiezuinig systeem. Klimaatbeheersing in optima forma waarbij duurzaamheid geen loze kreet is maar middels innovatieve producten concreet wordt ingevuld.

Dennis van den Pol is sales manager en op de Nederlandse markt verantwoordelijk voor de commercie en de technische ondersteuning. “Het doel was om onze naambekendheid te vergroten en op dat vlak hebben we goede stappen gezet. De bekendheid met het enorme scala aan producten en diensten is aanzienlijk verbeterd en het is dan ook niet voor niets dat we inmiddels met z’n drieën werken.” Onlangs trad Han Schepers toe tot Oventrop. “Han Schepers kennen we al een hele tijd en is mede door zijn grote expertise een waardevolle uitbreiding waar wij ongetwijfeld ons voordeel mee zullen doen. Geheel passend bij de groei van dit bedrijf.”

VSK

Oventrop steekt veel geld en energie in het ontwikkelen van nieuwe producten waarbij, naast de hoge kwaliteit, de uitwisselbaarheid van veel producten als onderscheidend gezien mag worden. Han Schepers: “Vertrekpunt bij innovaties is altijd de wens van de klant. Je moet producten op de markt brengen waar de klant gelijk mee uit de voeten kan. Dat klinkt wellicht logisch maar gebeurt niet overal.” Op de VSK (stand 11 D 012) laat Oventrop de markt kennismaken met een aantal nieuwe producten en ontwikkelingen. We noemen hier de Q-Tech debiet geregelde afsluiters met als belangrijke kenmerken: de uitwisselbaarheid, onder druk te vervangen en een druk onafhankelijke werking. Met een aanduiding in liters: eenvoudig in te stellen dus. Verder noemen we de woningstations / stadsverwarming units (Regudis W) geheel aangepast voor de Nederlandse markt met een dubbel gescheiden platenwisselaar (KIWA-keur). Dan zeer bijzonder de R-tronic: een thermostaat die niet alleen de temperatuur maar ook de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte meet. Op afstand te bedienen met een smartphone en tablet. En last but not least de meetcomponenten voor de strangregelventielen met als noviteit meerdere strangen gelijktijdig te kunnen meten en inregelen en dit ook via een smartphone en tablet. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de stand van Oventrop op de VSK.

App

Draadloos: uiteraard geen toverwoord maar een functionaliteit die alleen maar verder wordt uitgebreid. Ook bij Oventrop dat zelf een app ontwikkelde met productinformatie, nieuws en nuttige informatie over onder meer energiebesparing, hygiëne bij drinkwater en klimaatbeheersing. Naast informatie wordt de app ook gebruikt als sturing mechaniek voor de R-tronic thermostaat lijn, OV-DMPC inregelunit en de calculatie van een ErP-systeem label. De app is gratis te downloaden in de App Store of de Google Store. De app is overzichtelijk en brengt de gebruiker binnen een paar klikken waar hij wil zijn.

Legionella

Oventrop, we zeiden het al, blijft voortdurend op zoek naar nieuwe producten. Zo is men bezig met een nieuw systeem op het gebied van legionella preventie. Essentie: Koud moet Koud blijven en Warm moet Warm blijven. Waarbij er zodanig wordt gecirculeerd dat er geen water wordt verspild en de legionellabacterie geen kans krijgt. Dennis van den Pol: “Kijk, voor warm water zijn er tal van richtlijnen, voor koud water niet en dat is dus een lastig verhaal. Om daar verandering in te brengen zijn we in gesprek met de KIWA. In onze visie gaat het om een prima systeem waar met name ziekenhuizen en zorgcentra hun voordeel mee kunnen doen.” Een mooi voorbeeld van de manier waarmee Oventrop aangeeft dat ze kansen en mogelijkheden zien, ook al moet er nog een obstakel worden genomen. “Geloof in eigen kracht, daar draait het hier om.”

Advies en ondersteuning

Als we het hebben over energie managementsystemen kan Oventrop het totale pakket leveren. Maar er is meer. “Wij hebben advies en ondersteuning hoog in te vaandel staan. Ondersteuning van klanten is van groot belang en dan kan het gaan om het maken van calculaties maar ook om het berekenen en inregelen van een installatie. De combinatie van de brede range, kwalitatief hoogwaardige producten en onze dienstverlening hebben ons gebracht waar we nu zijn. Dat is mooi maar in onze optiek valt er nog veel te halen en daar wordt hard aan gewerkt.”