Efficiënt werken staat centraal tijdens De Installateur van de Toekomst in Gorinchem

Geplaatst op 18 april 2019 door Redactie

De eerste combi-editie van Installatie & Elektro Vakbeurs op 14, 15 en 16 mei 2019 in Evenementenhal Gorinchem staat in het teken van De Installateur van de Toekomst. Eén van de thema’s is efficiënt werken. Om hier op in te spelen lanceert de organisatie samen met haar deelnemers drie programmaonderdelen: Café van de Toekomst, de Tool Experience en de ZZP-borrel. “Efficiëntie speelt nu een grotere rol in de installatie- en elektrobranche dan ooit tevoren. De installateur heeft een volle agenda terwijl de branche te maken heeft met grote veranderingen in de nabije toekomst. Wij spelen hier als organisatie op in door onder één dak samen met de markt informatie te verschaffen aan de installateur en tools te bieden voor de toekomst van zijn of haar vakgebied”, zegt Mathilde Koniuszek namens De Installateur van de Toekomst.

Het Café van de Toekomst

“Het is misschien een cliché, maar je werkt het efficiëntste wanneer je tevreden bent met je baan. De installatie- en elektrobranche verandert en daarmee verandert ook de invulling van jouw functie. Zit je nog op je plek, zoek je verdieping, verbreding of wellicht een nieuwe uitdaging? Tijdens De Installateur van de Toekomst kunnen bezoekers in het Café van de Toekomst het gesprek aangaan met partijen die hen hierbij kunnen helpen”, zegt Koniuszek.

Deelnemende partijen aan het Café van de Toekomst zijn NEN, MAATT Partner in techniek, Aditech, InWork, IW Nederland, Studium en HAN Hogescholen. In het Café van de Toekomst vindt op woensdag 15 mei om 19.00 uur een ZZP-borrel plaats. Iedereen is hierbij welkom om onder het genot van een hapje en een drankje gelijkgestemden uit de markt te ontmoeten en op een laagdrempelige manier mogelijk nieuwe samenwerkingen op te starten.

De Tool Experience

Een ander initiatief dat in het teken staat van efficiënt werken is de Tool Experience. In samenwerking met Amwittools worden door middel van drie korte spellen getest hoe snel, veilig en accuraat de deelnemer kan werken met verschillende gereedschappen in verschillende technische situaties. Degene die de hoogste score haalt na het spelen van alle drie de spellen, wint een gloednieuwe gereedschapskoffer ter waarde van €1795,00 beschikbaar gesteld door Amwittools. Deze experience focust zich op veilig en efficiënt installeren in drie stappen. 30% van de branden ontstaan in elektrische installaties, vaak door het te strak aandraaien van schroeven of het gebruik van het verkeerde gereedschap. Als installateur heb je een eigen werkwijze bij het aansluiten van installaties, maar is deze manier van werken wel zo efficiënt en veilig? In deze Tool Experience ontdekken ze hoe snel, veilig en accuraat ze kunnen installeren.”

Duurzaamheid en digitalisering

De eerste editie van Installateur van de Toekomst is te bezoeken op 14, 15 en 16 mei in Evenementenhal Gorinchem. Naast het thema efficiënt werken staan duurzaamheid en digitalisering centraal. Deze thema’s komen volop terug bij de exposanten en in verschillende kennis- en praktijksessies op de beursvloer. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Benieuwd naar wat De Installateur van de Toekomst jou te bieden heeft? Bestel dan nu je gratis kaarten met registratiecode 71918001 op www.installateurvandetoekomst.nl.

 

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement