Het Nationaal BIM Platform organiseert kennissessie over BIM bij Facility Management en gebouwbeheer

Geplaatst op 17 april 2019 door Redactie

Het Nationaal BIM Platform organiseert op 9 mei een kennissessie over de randvoorwaarden van BIM voor Facilitair Management, ook wel FM-BIM. In deze BIMPraat spreekt expert Fred Kloet ook over zaken als de Netto Contante Waarde en komt DigiDeal voor de Gebouwde Omgeving (DigiDealGO) aan bod. FM-BIM gaat volgens Kloet leiden tot een kanteling in het denken over het gebouwbeheer.

De BIMPraat sessies zijn een podium waar experts uit de bouwwereld maandelijks hun kennis delen over een actueel onderwerp in relatie tot BIM en veel vragen beantwoorden van deelnemers. BIM is een belangrijke ontwikkeling in de digitalisering in de bouwwereld. Een uitgangspunt van BIM is dat meerder partijen en teams samenwerken in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw. Het aanleveren en bewerken van de informatie in het BIM-model laat belanghebbenden in het bouwproces beter samenwerken. De BIMPraat bijeenkomsten zijn altijd interactief en gelimiteerd op 40 deelnemers. Aanmelden voor deze BIMPraat kan online via Het Nationaal BIM Platform.

Waarom deze BIMPraat relevant is

Deelnemers leren tijdens deze workshop over de impact van FM-BIM op het beheer van gebouwen. Spreker Fred Kloet is oprichter van het kennisplatform Smart WorkPlace en gebruikt zijn BIM-kennis om bedrijven en organisaties te helpen met het digitaliseren van de werkomgeving zodat deze gezonder en circulair kan worden.

DigiDealGO

Ook komt DigiDeal voor de Gebouwde Omgeving (DigiDealGO) aan bod waarin sectorbrede afspraken zijn gemaakt. Deze ondertekening was op 11 april en Kloet vertelt hierover als insider want hij is vanuit Facility Management Nederland betrokken bij de totstandkoming van de afspraken.

Programma

Tijdens deze BIMPraat komen de volgende onderwerpen en vragen aan bod:

Wat is BIM voor Facility Management (FM-BIM)?
Wat is een gebruiker en eindgebruiker vanuit het perspectief van FM?
Waarom een protocol voor FM-BIM?
Wat is de rol van de BIM-regisseur Onroerend Goed?
De BIMPraat sessies bieden deelnemers altijd veel ruimte voor discussie en vragen.

Over de spreker: Fred Kloet

Fred Kloet gebruikt BIM sinds 2010 voor het beheer van bouw- en gebruiksinformatie. Hij gebruikt zijn BIM-kennis nu om bedrijven en organisaties te helpen met het digitaliseren van de werkomgeving zodat deze gezonder en circulair kan worden. Kloet is namens Facility Management Nederland als vrijwilliger betrokken bij het Coördinatieteam van de DigiDealGo.

Over BIMPraat

De BIMPraat sessies zijn een podium waar experts maandelijks hun kennis delen over een actueel onderwerp in relatie tot BIM. De BIMPraat On Tour kennissessies zijn nieuw en vinden plaats op locatie van een bedrijf met een voorbeeldfunctie op het gebied van BIM. De bijeenkomsten zijn altijd interactief en gelimiteerd op 40 deelnemers.

Over BIM

Building Information Modelling (BIM) is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is dus een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw en dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot de sloop van het gebouw. Een uitgangspunt van BIM is dat verschillende partijen en teams samenwerken in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw waarbij het aanleveren, ophalen en bewerken van de informatie in het BIM dient als ondersteuning en faciliteren van de rollen van de diverse belanghebbenden.

Bron: Mediacontent.nu

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement