Renovatie 2019

Geplaatst op 16 april 2019 door Redactie

Renovatie 2019 is het moment voor aannemers, installateurs en specialistische renovatiebedrijven en natuurlijk ontwerpers, adviseurs en andere voorschrijvers om praktische kennis op te doen en de nieuwste producten en technieken te ervaren. De beurs wordt op 14, 15 en 16 mei gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.

Op Renovatie 2019 kunnen bezoekers alles vinden op het gebied van comfort & functionaliteit, herstel & onderhoud, energie & circulair en kennis & advies. „De bezoekers zijn op zoek naar praktische oplossingen en kennis die hen kunnen helpen bij het renoveren van bestaande woningen en utiliteitsgebouwen en hoe ze dit op een makkelijke, efficiënte en duurzame manier kunnen doen”, zegt Diederik Jansen, marketing & communicatie manager 54events.

Praktijktheaters en workshops

Naast een compleet overzicht van leveranciers is er een uitgebreid inhoudelijk programma in de beurstheaters met diverse lezingen en workshops. De belangrijkste thema’s hierbij worden belicht vanuit het perspectief van de gebouwbeheerders, gemeentes, scholen, zorginstellingen en eigenaren zoals woningbouwcorporaties en VvE’s (Verenging van Eigenaren). „Op de beursvloer wordt ingezet op een breed aanbod aan renovatie gerelateerde seminars en workshops”, geeft Jansen aan. „Het evenement krijgt steeds verder vorm. Het programma ziet er dan ook veelbelovend uit. De bezoekers kunnen bijvoorbeeld een workshop bijwonen over Gezond en comfortabel renoveren met een faseovergang of een symposium over verduurzaming van monumenten met lessen uit de praktijk.”

Belangrijke rol installateur

„Voor de installatiebranche is renovatie misschien nog wel interessanter dan nieuwbouw, omdat de installateur bij renovatie meer moet adviseren”, zegt Rein Bosma, senior sales & accountmanager 54events. „Bijvoorbeeld op het gebied van warmtepompen en zonnepanelen en welke technieken daarbij komen kijken, zodat alles zo goed mogelijk in de bestaande situatie ingepast kan worden. De installateur krijgt zo een steeds belangrijkere rol. Het is meer dan isolatie alleen. We bieden een totaalpakket op Renovatie. De installatietechniek is daar een essentieel onderdeel van, zoals warmtepompen, afgiftesystemen en PCM-technologie. Het zijn allerlei facetten die in elkaar grijpen. Alle verschillende disciplines binnen de renovatie staan er. Uiteenlopend van isolatie & binnenklimaat oplossingen tot energieopwekking & besparing en van ledverlichting tot gebouwbeheer & domotica. Alles komt aanbod. Waaronder ook alles op het gebied van platdak-oplossingen, gevels, vloeren en verf.”

Programma Renovatie 2019

Op de beursvloer wordt ingezet op een breed aanbod aan renovatie gerelateerde seminars en workshops. „Wij steken veel tijd, aandacht en energie in het organiseren van workshops, seminars en lezingen, ter inspiratie en natuurlijk om direct toepasbare kennis te delen”, geven Jansen en Bosma aan. „Voortdurend zijn we in gesprek met onze partners om de praktijktheaters en het centrale podium inhoudelijk stevig te programmeren. Het programma ziet er dan ook veelbelovend uit.”


Inhoudelijk programma (voorlopig):

dinsdag 14 mei
- Openingsdebat: Renoveren met bewoners? Hoe ver ga je?
- Workshop Orange Climate
- Workshop Essent
- Workshop Inventum
- Workshop Innodeen
- Seminar: Bouwlogistiek in renovatieprojecten
- Algemene Ledenvergadering NVDE (besloten)

woensdag 15 mei
- Seminar Prefab in renovatieprojecten
- Seminar Renovatie & Circulariteit
- Betaalbaar renoveren: inzichten vanuit de AZEB methode
- Workshop Orange Climate
- Workshop Inventum
- Workshop Essent
- Workshop Innodeen

donderdag 16 mei
- Start up pitches: Innovaties in Renovatie
- Seminar: Energiebesparingsmogelijkheden voor VvE’s
- Renda Kaffee: Bewonerscommunicatie en –participatie.
- Workshop Orange Climate
- Workshop Inventum
- Workshop Essent
- Workshop Innodeen

Kijk voor het actuele programma en aanvangstijden op www.renovatiebeurs.nl.

Gratis toegang

De toegang tot Renovatie 2019 is gratis voor professionals die zich voorregistreren via: www.renovatiebeurs.nl. Tijdens de beurs is de toegangsprijs €25,- exclusief BTW. Renovatie 2019 is geopend van dinsdag 14 mei tot en met donderdag 16 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over Renovatie 2019 is te vinden op www.renovatiebeurs.nl.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement