NIBE en THE FCTR E lanceren nieuw verdienmodel voor de bouwsector

Geplaatst op 15 april 2019 door Redactie

Na een verkenningsperiode van meer dan een jaar maken NIBE, de grootste fabrikant van warmtepompen in Europa, en energiestart-up THE FCTR E bekend dat zij intensiever gaan samenwerken. Door het bundelen van hun diensten en producten bieden partijen samen de bouwsector een vernieuwend verdienmodel. Een model dat bouwers een uitweg biedt voor de sterk stijgende bouwkosten, complexiteit van een geïntegreerd duurzaam energiesysteem wegneemt en nieuwbouwprojecten makkelijker verkoopbaar maakt.

Geen risico’s meer, wel extra opbrengsten

NIBE en THE FCTR E bieden met hun model projectontwikkelaars en bouwers de mogelijkheid om de huidige stelpost van gemiddeld € 25.000 per woning voor duurzame energie als warmtepompen, boilers en zonnepanelen uit hun ‘bouwpakket’ te verwijderen en deze te vervangen door het membershipmodel van ca. € 225 per maand. Voor dit vaste maandbedrag worden zowel de toekomstige bewoners als de bouwer volledig ontzorgd bij het energieonafhankelijk maken van de woning. Financiering, gegarandeerde grondborings- en installateurscapaciteit, planning, monitoring, 15 jaar productgarantie en maatwerk voor toekomstige bewoners zijn onderdeel van het pakket.

Joris Jonker, ooit bedenker van de slimme thermostaat Toon en een van de oprichters van THE FCTR E: “Steeds vaker worden projectontwikkelaars en bouwers geconfronteerd met kopers die, ondanks de wettelijke bepaling van gasloos bouwen, niet willen investeren in duurzame installaties. Men is onzeker over welk type installatie aan te schaffen en ook de installateur kan vaak geen goed advies (met garantie) geven. Met onze constructie halen wij dit soort tijdrovende struikelblokken weg en kunnen projectontwikkelaars de installaties uit de prijs halen, waardoor er ruimte ontstaat voor andere investeringen bij de consument waar ze wel een goede marge op kunnen draaien.”

Alleen samen kom je verder

Rob Spoelman, managing director NIBE Benelux “In de bouwsector wordt al jaren gesproken over nieuwe verdienmodellen en slimme partnershipsconstructies, maar in de praktijk zien we daar nog niet veel van terug. En daar moest nu maar eens verandering in komen. Het scheelt natuurlijk dat we inmiddels, na de vele nieuwbouwprojecten die we in het afgelopen jaar hebben gedaan, in staat zijn om ook cijfermatig te onderbouwen dat het voor ontwikkelaars op meerdere vlakken rendabel is om een samenwerking aan te gaan met een partij zoals wij. Samen zijn we in staat om nog meer service te bieden aan de bewoners.”

De samenwerking is dinsdag 9 april jongstleden aangekondigd op het podium van Building Holland, het innovatie-event voor bouw, installatie en vastgoed, en door het publiek van de beurs enthousiast ontvangen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement