22 nieuwe matkleuren voor douchebakken

Geplaatst op 01 november 2016 door Redactie

40% van de consumenten kiest een douchebak in een bijpassende kleur. Daarom heeft BETTE haar assortiment glanskleuren uitgebreid met 22 matte kleuren. Met deze matte kleurnuances in wit, antraciet en diverse grijs-, beige-, taupe- en bruintonen, komt BETTE volledig tegemoet aan de huidige tegel- en vloertrends.

De 22 nieuwe matkleuren zijn leverbaar bij de douchebakseries BETTEFLOOR, BETTEFLOOR SIDE en de supervlakke douchebakken. Sinds september dit jaar zijn bovendien alle wastafels in de nieuwe matkleuren te leveren. Bij de douchebakken zijn de nieuwe matkleuren ook te combineren met het onzichtbare antislip.

Kleur speelt beduidende rol

“Kleuren spelen in de bad architectuur een beduidend rol, omdat het een effect op onze gemoedrust heeft”, zegt Sven Rensinghoff, marketing manager van BETTE. “Zo hebben warme kleuren een stimulerende, activerende werking op ons zenuwstelsel en koele kleuren een harmoniseerde, ontspannende werking. Met de nieuwe matte kleuren kan de badkamerontwerper onderscheidende stemmingen creëren, in harmonie met de vloer of wanden, of met een opvallend accent. Daarbij zijn ook de details niet vergeten. Zelfs de deksel van de afvoer kan in kleur worden geleverd.”

Te combineren met antislip

De nieuwe matkleuren van de douchebakken zijn optioneel leverbaar met de onzichtbare antislipafwerking en dus zeer geschikt voor veilige senioren douches en inloopdouches. Het BETTEANTISLIP PRO glazuur is op het gehele oppervlakte aangebracht, daarom is uitglijden tot een minimum beperkt. Het glazuur is overigens nauwelijks zichtbaar en dus esthetisch veel mooier dan de “old school” oplossing van ingebrand kwartszand.

De douchebakken met antislip voldoen aan de antislipwaarden R10 volgens DIN 51130, DIN 51097 (evaluatiegroep B) en DIN 18040 (barrièrevrij). Het glazuur is zeer robuust, sterk en tegelijk hygiënisch en reinigingsvriendelijk. Vuil en bacteriën hechten niet aan op het poriënvrije oppervlakte. Dankzij het glazuur blijven de optische en functionele kwaliteit van het geëmailleerd titaniumstaal duurzaam behouden.