Vernieuwd ventilatie berekeningsprogramma van Duco

Geplaatst op 06 april 2016 door Redactie

Wilt u bij de uitwerking van uw project ook graag snel en eenvoudig een complete en correcte ventilatieberekening genereren? Dan bent u bij Duco aan het juiste adres! Met zijn vernieuwde tool, die overigens volledig vrij te gebruiken is én onder meer grafisch werd verfraaid, beschikt u slechts in enkele stappen over uw ventilatieberekening op maat.

Focus op gebruiksvriendelijk en esthetisch aspect

Aan het woord is Bert Joye, verantwoordelijke studiedienst bij Duco: “Één van de uitgangspunten waar we tijdens de herziening veel aandacht aan hebben geschonken, is gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Het is immers onze bedoeling dat de gebruiker in zo weinig mogelijk stappen over een complete en correcte ventilatieberekening beschikt zodat er geen kostbare tijd verloren gaat bij de uitwerking van een project. Waar er vroeger heel wat stappen dienden te worden doorlopen, gebeurt dit nu op een eenvoudigere manier. Het document met de uiteindelijke berekeningen, dat kan worden opgevraagd in Excel of PDF, is bovendien overzichtelijker. Zo krijgt de gebruiker naast een duidelijk overzicht van de benodigde toe- en afvoerdebieten ook de toevoer-, doorvoer- en afvoercomponenten met bijhorend artikelnummer in functie van het gekozen ventilatiesysteem.”
Bovendien werd het aantal producten en systeemconfiguraties onder handen genomen. “Diverse nieuwe producten, waaronder de DucoMax ‘ZR’ HD (Hellend Dak), en systeemconfiguraties zijn intussen in het ventilatieberekeningsprogramma geïntegreerd. Maar ook begin 2016 werd er een automatische update doorgevoerd inzake de systeemconfiguraties”, aldus Bert Joye.

Naast gebruiksvriendelijkheid stond tevens het esthetische aspect bij de update centraal. “Dit uit zich in een grafische verfraaiing van de te doorlopen stappen én van het Excel- en PDF-document. Ook werd er een infoknop voorzien zodat de gebruiker in één oogopslag alle info over het gekozen ventilatiesysteem verkrijgt. Dankzij dit vernieuwd programma genereren gebruikers nu dus nog sneller en eenvoudiger hun ventilatieberekening op maat!” besluit een tevreden Bert Joye.
Surf naar www.ventilatieberekening.nl en doe zelf de test!