Traditionele cv-ketel verdwijnt vanaf 2021

Geplaatst op 28 maart 2018 door Redactie

Feenstra, de grootste installateur van het land, draagt het vanmorgen door onder andere brancheorganisatie Uneto-VNI gepubliceerde Manifest ‘Rendementseis cv-ketels' een warm hart toe. Zij staat achter de doelstellingen van dit manifest om de energietransitie binnen Nederland te versnellen door het invoeren van een rendementseis voor nieuw te installeren gasgestookte verwarmingsinstallaties. Dit betekent dat Feenstra zich gaat inzetten geen gasgestookte cv-ketels meer als enige warmtevoorziening in de woning te installeren.

“Wij maken ons sterk om zo spoedig mogelijk alleen nog cv-ketels in combinatie met een duurzame aanvulling, zoals een hybride warmtepomp, zonneboiler of andere aardgasbesparende producten te installeren. Uiteraard vervangen wij waar mogelijk ook zoveel mogelijk cv-ketels door een duurzaam alternatief. De mogelijke opkomst van groen gas blijft Feenstra ook zien als een goed alternatief voor de vervanging van aardgas als brandstof voor de gasgestookte cv-ketel. Cv-installaties die, nu of in de toekomst, op groen gas worden gestookt, blijft Feenstra installeren, ook wanneer dit de enige verwarmingsbron van de woning is”, aldus Ernie van Dalen, directeur bij Feenstra. “Daarnaast blijven wij uiteraard onze klanten wijzen op andere energiebesparende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld isolatie, waterzijdig inregelen en zonnepanelen”.

Manifest

Het uitgangspunt van het manifest is de verduurzaming van de warmtevoorziening te versnellen, door op allerlei terreinen vaart te gaan maken. Te denken hierbij valt aan isolatie, warmtenetten, warmtepompen (all-electric en hybride) en kleinschaliger mogelijkheden als bijvoorbeeld infraroodpanelen of zonneboilers.

Feenstra toont haar betrokkenheid bij dit initiatief door bijvoorbeeld het actief informeren van bewoners over duurzame alternatieven voor en aanvullingen op de gasgestookte cv-ketel bij de vervanging van de huidige cv-ketel. “Als installateur zijn wij van mening dat wij het voortouw in de energietransitie moeten nemen. Het moet sneller, slimmer en betaalbaarder. Wij zijn als eerste bekend met nieuwe initiatieven en mogelijkheden. Het gaat voor Feenstra niet alleen om het verkopen van installaties. Zo kunnen wij woningcorporaties nog actiever adviseren bij het realiseren van CO2-reducerende maatregelen en onderzoeken wij de mogelijkheden voor een passende huurpropositie voor bijvoorbeeld hybride warmtepompen”, aldus Van Dalen. “Het investeren in de opleiding van onze vakmensen op het gebied van duurzame technieken heeft onze volle aandacht. Onze opleidingscentra zijn inmiddels uitgerust met de laatste technieken op het gebied van duurzaamheid”.


Reacties

Peter Mulders

7 april 2018 om 22.14 uur

Hoe zal de beoordeling van de reeds aangeschafte HRe-ketel zijn? Als het verhaal klopt maakt hij goedkoper stroom dan de energiemaatschappij en verwarmt tevens het huis. Natuurlijk kost het maken van electriciteit iets meer aardgas, maar als we van het gas moeten zit je er maar mee, ik zou graag weten of deze onder de hybride ketels blijft vallen.,

Coen

6 april 2018 om 08.37 uur

Erg apart vanuit Feenstra en vrij arrogant om zo te handelen vanuit dit bedrijf. Want hoe moet het dan met een appartementsgebouw uit bijvoorbeeld 1950 midden in het centrum van een grote stad? Als je daar warmtepompen gaat plaatsen en de rest van zo gebouw niet aanpakt wie zegt dan dat bijvoorbeeld de warmtepomp ideaal is ? En dan heb ik het nog niet over de herrie voor de bewoners en de omgeving. En dan de aanpassingen die voor zo appartementencomplex moeten komen wie gaat dat betalen ? Vaak is zo VVE (waar Feenstra het onderhoud doet) zo arm als job. En hebben eigenaren huurders geen extra middelen over om even de wensen van meneer Feenstra te betalen. Waarschijnlijk bedacht dit plan door directie of pr mensen die vrijstaand wonen en of de middelen hebben om alle ideeën van hun bedrijf zo op tafel te kunnen leggen.

JNM

6 april 2018 om 08.37 uur

Een maand geleden schreef Feenstra nog dat het beter was om te gaan huren omdat zij ook niet wisten hoe eea gaat verlopen. Feenstra is toch Nuon!

Peter

5 april 2018 om 16.39 uur

De bedoeling is goed. Het resultaat zal rampzalig worden. Als de nieuwe eis dat elke ketel vanaf 2021 minimaal een hybride toestel moet worden vraag ik me af wie dit zal gaan installeren. Er worden jaarlijks 350.000 cv-toestellen geplaatst. Deze allemaal uitvoeren als hybride toestel kost minimaal 1 werkdag extra. Elke installateur heeft moeite om personeel te vinden. Laat staan een vakman die weet hoe hij zo een installatie op een correcte manier kan installeren en opleveren. Er zullen dus weer veel toestellen geplaatst gaan worden door prutsers die snel geld willen verdienen. En de consument is weer de dupe.

vaneylen Pierre

5 april 2018 om 13.30 uur

Wat baat het als men de particulier steeds zwaarder gaat belasten als de energieslurpende vliegtuigen uit de wind worden gezet. Het is steeds gemakkelijk om de kleine man te belasten terwijl de grote boosdoeners onaangeroerd blijven. Waar blijft nu "Europa"?

bl

5 april 2018 om 12.53 uur

Alleen maar warmte pompen of groen gas wat dacht men pellet verwarming?

jmm

5 april 2018 om 12.41 uur

er valt natuurlijk erg veel geld te verdienen, dat laat je als bedrijf natuurlijk niet liggen. soort van gouden eeuw voor feenstra..

J rodenburgh

5 april 2018 om 09.00 uur

Feenstra ziet alweer snel de euro tekens Maar laat de gewone klant hun cv ketel niet eens achter met een co2 meting Hoe zal dat worden als we daar onze verantwoordelijkheid in voelen Nieuwe techniek ja maar breed gedragen door alle installateurs en niet 1 die hard roept

jkboks

5 april 2018 om 08.38 uur

gezien de zeer hoge kosten, praktische- en organisatorische overwegingen is dit niet uitvoerbaar binnen korte termijn het lijkt op een graaicultuur zonder enig besef van de werkelijkheid, jammer

Patrick

5 april 2018 om 07.38 uur

Wordt er over elke installateur geschreven wat ze er van vinden en wat ze er mee gaan doen, of alleen Feenstra?

Ch

5 april 2018 om 05.38 uur

Geachte Zoiets heet belangen verstrengeling Is Feenstra de VNI of betalen de leden de concurrent? Of tellen de andere leden niet mee?

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement