1e split airconditioner ter wereld met Blue Angel certificering

Geplaatst op 22 juni 2022 door Redactie

Een goed verhaal, onderbouwd met keiharde cijfers!

De discussie over koudemiddelen in onder meer airconditioners speelt al jaren. Niks nieuws onder de zon. Van tijd tot tijd komen er nieuwe normen en regels waar de fabrikanten aan moeten voldoen. Dat zal voorlopig niet veranderen. Wat er ondertussen wel verandert, zijn de kansen en mogelijkheden binnen de geldende regelgeving. Vooruitlopen, meedenken en de kansen pakken die er in de markt liggen: Voor Midea een vanzelfsprekendheid, zoals je dat van een toonaangevende fabrikant in de wereld van de airconditioners mag verwachten.

Midea Nederland BV: importeur en de expert op het gebied van HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning). Op weg naar minder uitstoot en meer respect voor het klimaat gebruikt Midea het natuurlijke koudemiddel propaan R290. Op de thuismarkt in China al jaren gemeengoed, maar ook hier vindt dit koudemiddel zijn weg. En dat is natuurlijk niet zo vreemd, als je naar de ontwikkelingen op dit terrein kijkt.

Stap voorwaarts

Raymond Wieffering, directeur Midea Nederland BV: “Wij komen als eerste ter wereld met een split airconditioner met propaan die een Blue Angel certificering heeft. Belangrijkste kenmerken: geen ozonafbrekend effect (ODP=0) en het laagst haalbare aardopwarmingsvermogen (GWP=3). Met andere woorden: echt milieuneutraal, zeer efficiënt en meer koelcapaciteit genererend. In onze visie een grote stap voorwaarts om het fundamenteel anders te doen. De mogelijkheden zijn er, maar je moet ze ook willen zien.” Nog even over de certificering: deze komt van het Duitse ministerie van Milieu, Natuurbehoud en het Umwelt Bundesambt. Onafhankelijk en al vier decennia de maatstaf op dit gebied.
De vernieuwde norm IEC 60335-2-40 bepaalt dat (in ruimten groter dan 23 m2) 988 gram is toegestaan. Om die reden zullen er onder EUROVENT label volgend jaar maar liefst 4 types wandunits R290 leverbaar zijn met capaciteiten van 2,6-7,0 kW.

Veilig

Midea ontwikkelde speciaal voor de Europese markt split airconditioners, gevuld met propaan en uiteraard voldoen alle apparaten en systemen aan de vigerende regelgeving. De split toestellen van Midea hebben een hogere efficiëntie dan de nu nog traditionele HFK-airco’s. De toestellen hebben een uitgekiend ontwerp en zijn met een minimale vulling volledig veilig in gebruik.

Kansen

Raymond Wieffering: “Het op de markt brengen van deze split airconditioners is niet alleen vanuit milieutechnisch oogpunt een enorme vooruitgang, ook bieden dit kansen aan de installateurs in een snel veranderende markt. Midea Nederland BV levert kwalitatief hoogwaardige producten, maar doet nog veel meer. Goede ondersteuning voor de installateur en een uitstekende service horen daar in onze optiek zeker bij. En dan hebben we, last but not least, een keiharde garantie op onze producten en toestellen.” Regelgeving binnen de Europese Unie is er de oorzaak van dat de introductie van de propaan-airco’s op zijn zachtst gezegd enorme vertraging opliep. En dat terwijl in grote delen van de wereld een en ander al jaren gemeengoed is en de ervaringen positief. Zowel als het gaat om functionaliteit als om milieu-opbrengst. De tijd van verandering (lees: verbetering) is inmiddels aangebroken. Raymond Wieffering: “Deze toestellen hebben hun waarde en effectiviteit in de praktijk inmiddels wel bewezen, dus waar wachten we nog op. Ik zou zeggen, aan de slag!”

Slim en efficiënt

Nog even op een rij de belangrijkste kenmerken van deze split airconditioner van importeur Midea Nederland BV, een split airconditioner die je overigens net zo goed een warmtepomp zou kunnen noemen: een fluisterstille werking, een slaapmodus, turbo mode, winterregeling -15°C/+50°C, horizontal flow, 8 °C temperatuursfunctie, 1W standby, follow me functie. Raymond Wieffering is er van overtuigd dat de propaansplit-systemen een steeds grotere plek op de markt zullen innemen. “Omdat het anders moet, maar vooral omdat het anders kan. Dat laten wij met dit product zien. Geen gebakken lucht, maar keiharde cijfers als degelijk fundament voor een buitengewoon slimme en efficiënte manier om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan een betere wereld.”

Tekst: Bob de Jong


Reacties

Feri Bosmans

12 februari 2023 om 13.29 uur

Dit is geen reactie, maar een vraag. Waar kan ik een split-airco kopen met 18000BTU?

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement