Pressgun Picco maken éénhandsmontage mogelijk

Geplaatst op 31 maart 2016 door Redactie

Viega, wereldmarktleider in persverbindings-techniek, heeft een aantal vernieuwingen op het gebied van perstechniek en systeempersmachines doorgevoerd. Opvallend zijn de persbekken met snapfunctie die de veiligheid van de monteur tijdens éénhandsmontage aanzienlijk verbeteren.

Een goed voorbeeld van de doorontwikkelingen is de lichtgewicht Pressgun Picco. Niet alleen het nieuwe design, maar ook het geringe gewicht van 2,5 kg zijn overtuigende argumenten. De vernieuwde Pressgun Picco biedt bovendien een aantal interessante features, zoals een geïntegreerde LED-lamp voor verlichting van de werkplek.

Persbekken met snapfunctie
Afgestemd op de Pressgun Picco, presenteert Viega nieuwe persbekken met snapfunctie, waardoor de persbekken vooraf geopend kunnen worden en pas sluiten, wanneer de startschakelaar wordt aangeraakt. Drukt de installateur nogmaals op de startknop, dan wordt het persen gestart en de perscyclus automatisch doorlopen. De nieuwe snapfunctie biedt voordelen, bijvoorbeeld wanneer met één hand boven het hoofd moet worden gewerkt. Met de andere hand kan de installateur nu steunen of zich vasthouden aan ladder, trap, e.d. en wordt de veiligheid tijdens het werken verder verbeterd. De nieuwe persbekken met snapfunctie zijn leverbaar in de maten 12 t/m 35 mm voor alle metalen buisleidingsystemen van Viega.

Lange onderhoudsintervallen
Het geringe gewicht van slechts 2,5 kg en de ergonomische vorm maken de Viega Pressgun Picco bijzonder praktisch en goed hanteerbaar. Behalve de krachtige lithium-ionen-accu met zeer goed koude-start-gedrag, kan de compacte Pressgun Picco ook met netaansluiting worden gebruikt. Dankzij de draaibare perskop kan bovendien iedere plek gemakkelijk worden bereikt.
Onderhoud aan de Viega Pressgun Picco is pas na 30.000 persingen nodig. Na 32.000 persingen wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.