Cursus energieneutraal bouwen voor installateurs start oktober

Geplaatst op 08 oktober 2018 door Redactie

Technische installaties zijn geen op zichzelf staande zaken in een energieneutraal gebouw. Integendeel, ze zijn deel van de luchtdichte thermische schil. De installateur beseft meer en meer dat wat hij doet en levert er fundamenteel onderdeel van uitmaakt. Integrale kennis is het sleutelwoord om duurzaam, gezond en betaalbaar te bouwen. De driedaagse Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren van Kennisinstituut KERN start op 30 oktober in Ede. Installateurs doen er belangrijke kennis op om energieneutrale projecten met succes te realiseren. Bijna gelijktijdig vindt ook een cursus voor bouwkundigen plaats.

Met een correcte bouwkundige aanpak beperkt de energiebehoefte voor verwarming zich tot een tiende (!) van wat tot nu toe gebruikelijk was. Dit betekent serieus omdenken voor de installateur: hoe lager de energiebehoefte, des te kleiner worden de marges.
De driedaagse Praktijkcursus Energieneutraal bouwen en renoveren ondersteunt de installateur de vraagstukken van energieneutraal bouwen en renoveren goed te doorzien. Deze interactieve cursus biedt het volledige overzicht van alle aspecten in een (bijna) energieneutraal gebouw, in BENG, NoM of passiefbouw uitvoering.

‘Deze leerzame cursus is een must’

Aan de hand van in de bouwpraktijk goed toepasbare wetenschappelijke kennis krijgt de installateur met deze cursus inzicht in de details en gevoel voor de samenhang van de disciplines die bij een betaalbaar energieneutraal passiefhuis een integraal geheel vormen.

Gert-Jan van de Broek, directeur Technisch Installatiebedrijf Toonen B.V. stelde na zijn deelname aan deze cursus tevreden: ‘Als je als installateur in de toekomst wil meedraaien in een bouwteam om een passiefhuis te realiseren, dan is deze leerzame cursus een must.’

Praktische informatie praktijkcursus

De cursusdagen voor installateurs zijn op 30 oktober en 2 en 6 november 2018. Bijna gelijktijdig vindt ook een cursus voor bouwkundigen plaats.

De opleiding van het Passive House Institute is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door Kennisinstituut KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Het examen vindt zaterdag 17 november plaats, voorafgegaan door een gratis examentraining op woensdag 8 november 2018. Deelnamekosten zijn € 860,- en voor het examen € 250,-, cursuslocaties zijn Ede en Arnhem. Meer informatie en aanmelden.

Van experts voor experts

Het is een cursus van experts voor experts, dus echt een praktijkcursus. De docenten zijn doorgewinterde experts op het gebied van energieneutraal bouwen en renoveren, die hun ervaringen graag delen vanuit verschillende specialismen: Clarence Rose vanuit passiefhuistechnologie, Henk Wegkamp vanuit betaalbaar energetisch bouwen en Carl-peter Goossen vanuit zijn werk in integrale ontwerp- en bouwprocessen. Hun enorme ervaring en de voorbeeldprojecten helpen de deelnemers bij de aansluiting op de nieuwe bouwpraktijk.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement