Stille Vaillant aroTHERM split warmtepomp geschikt voor elke woonsituatie

Geplaatst op 19 september 2018 door Redactie

De Vaillant aroTHERM split is een zeer stille en efficiënte warmtepomp. De luchtwater-warmtepomp heeft energielabel A++ voor verwarming en A voor tapwater.

Bovendien heeft de aroTHERM split een moderne compressor met invertertechniek. De buitenunit van deze warmtepomp heeft een stille werking. Het Sound Safe System minimaliseert geluid en trillingen, waardoor deze warmtepomp ook in rijtjeswoningen eenvoudig kan worden toegepast. Voor de installatie is geen grondboring nodig en daarmee is deze warmtepomp voor vrijwel iedere woonsituatie inzetbaar. De warmtepomp is leverbaar in vermogens van 3, 5, 7, 10 en 12 kW.

Door breed modulatiebereik van het nieuwe invertersysteem heeft de stille warmtepomp ook nog bij een luchttemperatuur van -7 °C een constant vermogen. Zelfs tot een buitentemperatuur van -20 °C is er een optimaal vermogen. De aroTHERM split heeft geen watervoerende delen in de buitenlucht die anders mogelijk kunnen bevriezen en dus ook niet warm gehouden hoeven te worden als de warmtepomp uitstaat.

Bij de ontwikkeling van de aroTHERM split is rekening gehouden met optimaal gebruiksgemak. Alle onderdelen van de aroTHERM split zijn eenvoudig bereikbaar en goed te reinigen. De binnenunit is voorzien van een duidelijke full-tekst display met een uitgebreid diagnose- en servicemenu waarmee onderdelen afzonderlijk te testen zijn.