Alles voor een perfecte douche

Geplaatst op 02 augustus 2018 door Redactie

2018 is een heel bijzonder jaar voor de badkamerspecialist HSK Duschkabinenbau KG: dit jaar viert het bedrijf zijn 25-jarig bestaan. Voor klanten betekent dit een kwart eeuw van hoogste kwaliteit en deskundigheid bij alle doucheproducten. Bezoekers van de SHK-vakbeurs in Essen dit jaar konden zich hiervan opnieuw overtuigen. HSK presenteerde hier talrijke nieuwe hoogtepunten. Ook voor Nederlanders was de Duitse vakbeurs met veel bezoekers en geïnteresseerden over de hele linie een succes.

Op de eerste grote vakbeurs van het jaar presenteerde HSK op haar stand talrijke noviteiten uit alle geledingen van de onderneming. Vooral bij de douchecabines is er nu nog meer keuze voor een perfecte douche. Het nieuwe Aperto scharnier scoort bijzonder goed omdat het naar buiten en naar binnen kan worden gedraaid. Dit garandeert een comfortabele in- en uitstap; bovendien kunnen de deurelementen in kleinere badkamers naar binnen worden gedraaid om te drogen waardoor ze niet uitsteken in de ruimte. Daarbij maakt het niet uit of de douche in een nis, een hoek of een anderszins lastige inbouwsituatie is geplaatst. Aperto zorgt altijd voor veel ruimte.

Een ander nieuwtje bij de douchecabines is het Atelier Plan. Het onderscheidt zich door heldere lijnen en filigraan scharnieren en oogt daarmee bijzonder licht en elegant. De grepen van de douchedeur zijn bewust opvallend vormgegeven en zorgen voor een optische highlight met tegelijkertijd een comfortabele bediening.

Atelier Plan past zich aan de ruimtelijke omstandigheden aan, bijvoorbeeld als kwartronde douche, met hoekinstap of als draai-/vouwdeur voor de nis. Ook zijn er verschillende soorten glas verkrijgbaar - geheel nieuw ook in de trendkleur zwart.

Naast de nieuwe series zijn er ook enkele uitbreidingen. Zo heeft de populaire Walk In Pro-serie een optische update gekregen – de profielen zijn nu ook verkrijgbaar in roestvrijstalen look, zwart en met loft-decors. Bovendien komt er een nieuwe variant van de praktische schuifdeur in een premium softcube-look. Dit is vooral geschikt voor kleine badkamers, omdat het deurpaneel volledig achter het vaste deel gaat en daardoor veel ruimte bespaart.

Als ideale aanvulling op de douchecabines biedt HSK in het assortiment tevens een uitbreiding op de beproefde supervlakke marmeren polymeerdouchebak. Helemaal in overeenstemming met de nieuwste trends zijn deze nu verkrijgbaar in een stenen look - een eigentijdse en elegante toevoeging voor elke douche. Met de nieuwe RenoDeco-decors waait er ook een frisse wind op het gebied van wanden voor de douchecabine. Zo zijn er nu talrijke noviteiten in hoogglans zoals bijvoorbeeld natuursteen alsmede een tegel-look in een groot formaat van 150 cm verkrijgbaar.

Het innovatieve RenoConcept rondt deze uitgebreide noviteiten af. Het volledig nieuwe systeem maakt een snelle, voordelige en schone ombouw van bad- naar douchegelegenheid mogelijk. Hier zorgen de RenoConcept-draagplaten voor, die met conventionele gereedschappen eenvoudig ter plaatse kunnen worden bewerkt. Zo kunnen ze precies aan de ruimtelijke omstandigheden worden aangepast en individueel achter elkaar worden gerangschikt. Bovendien zijn ze optimaal afgestemd op RenoDeco decoratiepanelen, waarmee de nieuwe doucheruimte kan worden bekleed.