Twee winnaars eerste All Electric Challenge

Geplaatst op 02 juli 2018 door Redactie

Twee samenwerkingsverbanden zijn als winnaars van de eerste All Electric Challenge van Natuur & Milieu uit de bus gekomen. Vaillant en Helena hebben gewonnen met een combinatie van onder andere warmteopslag, een warmtepomp en zonnepanelen die stroom en warmte produceren. ThermIQ, Geas, Clage, BeNext en ThermoShield winnen met een verwarmingssysteem op basis van infraroodpanelen.

In de jury van de All Electric Challenge zitten de Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra, UNETO-VNI-voorzitter Doekle Terpstra en Natuur & Milieu-directeur Marjolein Demmers. Uit vijf genomineerde producten kozen zij de uiteindelijke winnaars. Juryvoorzitter Demmers: “Het is enorm inspirerend om te zien hoe bedrijven zich vol inzetten voor de energietransitie, het maakte het jureren er niet makkelijker op”.

Vaillant en Helena

Volgens de jury is de oplossing van Vaillant en Helena innovatief, de mogelijke doelgroep groot en de potentiële impact hoog. Zonnepanelen op het dak zorgen voor elektriciteit en warmte, overtollige warmte wordt onder de straat opgeslagen. De warmtevraag wordt verminderd door het huis te isoleren, koken gaat op inductie. Er is één aanspreekpunt voor uitvoering, onderhoud en service.

ThermIQ, Geas, Clage, BeNext en ThermoShield

Over de oplossing van ThermIQ, Geas, Clage, BeNext en ThermoShield zegt de jury dat het eenvoudig is in opzet, de installatie laagdrempelig en initiële investeringskosten relatief laag zijn. Het verwarmen van de woning gaat met infraroodpanelen. Daarnaast zitten inductiekoken en elektrisch verwarmd tapwater in het concept. Ook hier is één aanspreekpunt voor offerte, uitvoering en nazorg.

Makkelijk

De All Electric Challenge is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren met producten en diensten te komen die het voor huizenbezitters makkelijk maakt over te stappen op elektrische verwarming van huis en tapwater. De winnaars krijgen via de Volksbank (moederbedrijf van ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS) een demonstratieproject aangeboden om hun product in de praktijk aan geïnteresseerde huizenbezitters te kunnen laten zien.


Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement