Je ziet het niet, je merkt het niet, tot het stopt

Geplaatst op 06 april 2018 door Redactie

„Als je kijkt naar de wereld om je heen, dan kijk je naar drie dimensies: hoogte, lengte en breedte”, vertelt Xander van Bree, managing director Frico. „Bij ons kun je koelen, verwarmen en ventileren als drie dimensies zien. Onze vierde dimensie is dat wat dit allemaal verbindt. De drie dimensies spelen zich af in een gebouw. De regeltechniek, de vierde dimensie van Frico, is de verbindende factor die alle apparaten tot één systeem verbinden.”

„Wij als Frico zorgen ervoor dat we alle regelingen samenbrengen tot één geheel om zo met onze apparatuur een prettige situatie te creëren voor wonen en werken”, vervolgt Van Bree. „Een beter binnenklimaat is voor iedereen belangrijk. Je voelt je prettiger en daardoor kun je beter presteren. Medewerkers zijn minder vaak ziek als het binnenklimaat beter is. Maar een binnenklimaat is zo gewoon dat de gebruikers er niet eens bij stilstaan. Ze merken het pas als het systeem uitvalt.”

Eigen productie van alle producten

Frico produceert al haar producten zelf. „We maken alles op het gebied van koelen, verwarmen en ventileren, tot de onderdelen aan toe”, zegt Van Bree. „We leveren ook de besturingssystemen, die op zo’n manier met elkaar kunnen praten, dat er bijna geen energieverlies is. In principe kun je voor twee verschillende besturingssystemen kiezen, die prima presteren. Je hebt dan uiteraard een goed functionerend systeem, maar de apparaten kunnen geen gebruik maken van elkaars energie. Dat lukt met ons besturingssysteem wel. Omdat we alles zelf produceren, kunnen we het precies zo maken dat het als één compleet systeem het meeste rendement oplevert. De apparaten voor ventilatie, verwarming en koeling kunnen door middel van ons besturingssysteem van elkaars energie gebruikmaken. De warmte die bij de ene vrijkomt, wordt weer gebruikt bij de andere. Dit kan op de totale rekening tot wel 60 procent aan energiekosten schelen. Dat is onze vierde dimensie.”

Energie koelen gebruiken voor verwarmen

Frico heeft recent een koelings- en verwarmingssysteem gemaakt voor een opticien in Apeldoorn. „De winkel heeft twee verdiepingen”, zegt Van Bree. „Aan de voorkant hangt een luchtgordijn voor klimaatscheiding. Om de mensen een warm welkom te geven is de temperatuur rond de 38 oC. Aan de achterzijde van het pand staat de oogmeetapparatuur. Daar wordt het warm doordat de apparatuur warmte afgeeft en moet gekoeld worden. De energie die vrijkomt om te koelen, gebruiken we om het luchtgordijn te verwarmen. Zo heeft het systeem als geheel een minimaal energieverbruik.”

Geen zorgen om energieprijs

Frico is ook bezig met een groot kantoorpand met een openbare functie. De ingang heeft draaideuren, die worden voorzien van luchtgordijnen voor de klimaatscheiding. „Met ons systeem vullen we de deuren van de leverancier aan”, aldus Van Bree. „Het systeem werkt hetzelfde als bij de winkel, maar is vele malen groter. Maar dat maakt eigenlijk niet veel verschil. Het principe is hetzelfde.

„Wij als Frico zorgen ervoor dat we alle regelingen samenbrengen tot één geheel om zo met onze apparatuur een prettige situatie te creëren voor wonen en werken.”

We zorgen ervoor dat er voor de mensen een optimaal klimaat ontstaat met een eenvoudige regeling, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de energieprijs. We horen van mensen op de werkvloer dat het veel prettiger werken is dan voorheen. Ze kunnen op hun eigen zone de temperatuur instellen, zonder dat ze hoeven na te denken of er energie verloren gaat. We hebben in feite één hele grote grabbelton van waaruit door de klanten naar wens producten gekozen kunnen worden, zonder dat het gedachtengoed van de vierde dimensie losgelaten wordt.

Eigen laboratoria

„Zoals gezegd, zijn wij één van de weinige fabrikanten in Europa die alles zelf produceren”, geeft Van Bree aan. „We hebben onze eigen laboratoria waar we zelf al onze producten testen voor Europa, Amerika, maar ook voor Rusland, waar het extreem koud kan zijn. Alle onderzoeken komen samen in onze systemen. Onze laboratoria zijn onder meer Eurovent, ISO 9001 en TÜV gecertificeerd. Zo weten we dat de producten die we leveren de prestaties halen die we voor ogen hadden.”

Het belang van onderhoud

De gebruiker kan op afstand met de verschillende producten communiceren door een app op de smartphone. Het voordeel is dat als er meerder vestigingen zijn, er maar één centrale meldkamer nodig hebt om alle vestigingen te bewaken. Dat is reactief. „Maar we zijn ook proactief bezig op het gebied van draaiuren, gebruiksuren en preventief onderhoud”, geeft Van Bree aan.

„Dat geeft een langere levensduur van je apparatuur tegen geringere kosten. Er is nagedacht om in de totale levenscyclus het systeem optimaal te laten presteren tegen minimale kosten. Bovendien hoef je niet iets ad hoc op te lossen, omdat storingen vooraf in te schatten zijn. Het nadeel van ons beroep is dat je het niet meteen merkt als iets niet meer werkt. Het is bijna vanzelfsprekend dat een binnenklimaat optimaal is.

„We leveren ook de besturingssystemen, die op zo’n manier met elkaar kunnen praten, dat er bijna geen energieverlies is.”

Maar als zich een storing voordoet, bij bijvoorbeeld een kantoor waardoor het klimaat niet meer goed is, dan presteren de medewerkers minder. Dat wil je voorkomen. Wat bedrijven nog niet allemaal in de gaten hebben, is dat een klimaatsysteem ook onderhoud nodig heeft. Van een auto snapt iedereen dat die op tijd een onderhoudsbeurt moet hebben, want je wilt toch dat die altijd start.

De jaarlijkse keuring is een vanzelfsprekendheid. Van technische installaties vinden we ook dat ze het altijd gewoon moeten doen, maar aan periodiek keuren wordt vaak niet gedacht. Steeds meer panden worden luchtdicht gebouwd. Als dan een ventilatiesysteem stilvalt, wordt er minder snel op gereageerd. Met de vierde dimensie kun je het bewustzijn van de klant verhogen.

Bij de installateur, de architect, maar ook bij de eindgebruiker. Wees je bewust van het belang van het binnenklimaat om maximaal te profiteren van het werkgenot. Kijk hoe je je voelt in een slecht geventileerd pand aan het einde van een zomerse dag. Dan wil iedereen zo snel mogelijk naar buiten, de frisse lucht in.

Bij een goed geventileerd pand, werken de mensen beter. In een winkel met een goed binnenklimaat, blijven de klanten langer hangen. Ondernemers beseffen vaak niet dat dit te bereiken is door ventilatie, koeling en verwarming die een goed klimaat in stand houden.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement