Praktijkervaringen en -uitdagingen in BIPV: bouw, techniek en architectuur

Geplaatst op 28 maart 2018 door Redactie

In het kader van het Europese innovatieproject PV OpMaat vindt op 12 april op High Tech Campus Eindhoven de workshop “Praktijkervaringen en -uitdagingen in BIPV: bouw, techniek en architectuur” plaats.

Energieprestatie-eisen in nieuwbouw en renovatie beginnen volgens de projectpartners de langverwachte doorbraak van energieopwekking in de gebouwschil nu toch echt in gang te zetten. Wat de afgelopen jaren begon met plaatsing van zonnepanelen op daken, ontwikkelt zich nu snel in de richting van vergaande integratie van pv in bouwonderdelen voor daken, gevels, ramen, carports en serres.

In deze workshop worden bestaande praktijkervaringen op het grensvlak van architectuur, bouw en pv-technologie gepresenteerd als inbreng voor een discussie rond de kansen en de knelpunten. De workshop richt zich zowel op partijen die al jaren actief zijn in het integreren van zonneceltechnologie in de gebouwde omgeving, als op bouwbedrijven en architecten die meer informatie zoeken over wat er op dit moment (commercieel en technisch) mogelijk is. Presentaties en workshop worden besloten met een netwerklunch. Tevens wordt vrijblijvend gelegenheid geboden tot een rondleiding bij Solliance, waar gewerkt wordt aan nieuwe technologie voor geïntegreerde zonne-energieopwekking.

De workshop duurt van 9 tot 14 uur en vindt plaats in Conference Centre The Strip op High Tech Campus Eindhoven. De bijeenkomst is in het Nederlands, en richt zich specifiek op deelnemers uit zowel Nederland als Vlaanderen. Inschrijven voor de workshop kan hier.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement