Haal het maximale rendement uit uw systeem

Geplaatst op 21 maart 2018 door Redactie

IMI Hydronic Engineering is een voorloper op het gebied van de ontwikkeling van innovatieve systeemoplossingen voor het optimaliseren en verhogen van de efficiëntie van hydronische distributiesystemen. Inspelend op vragen uit de markt en gebruikmakend van de nieuwste technologische ontwikkeling biedt een uitgebreid assortiment aan innovatieve, duurzame en rendabele producten waarmee projecten vanaf de eerste keer correct worden uitgevoerd. HVAC-oplossingen en componenten verfijnen en ontwikkelen om het maximale rendement uit uw systeem te halen. Nu en in de toekomst.

Op de VSK zijn er opnieuw een aantal interessante innovaties te zien die te maken hebben met het verhogen van de efficiëntie van HVAC-systemen op het gebied van waterzijdige regeling en inregeling, thermostatische regeling alsmede drukbehoud, vuilafscheiding en ontgassing.

Kennis

Voor we inzoomen op de VSK gaan we eerst in op het belang van voldoende kennis. Peter Jan Huisman, Technical Director IMI Hydronic Engineering: “Als je het maximale rendement uit je systemen wil halen, moet je beschikken over de nodige kennis. Een open deur? Ja, dat kan maar in de praktijk merk je toch dat er met name op dat terrein nog veel valt te winnen. Om daar een bijdrage aan te leveren organiseren wij jaarlijks bijeenkomsten, veelal in samenwerking met de groothandel, om er voor te zorgen dat de installateur bij kan blijven.

“Als je het maximale rendement uit je systemen wil halen, moet je beschikken over de nodige kennis.”

En dat men daar, gelukkig, het belang van inziet mag duidelijk zijn als je bedenkt dat er ieder jaar zeker 2000 installateurs gebruik van maken. Geen enkel probleem om een zaal vol te krijgen en dat wordt bijzonder gewaardeerd. En met daarnaast de theorie demonstraties zodat gebruik van bijvoorbeeld een nieuwe regeling in de praktijk duidelijk wordt. Met daarbij de opmerking dat het niet gaat om productpresentaties maar om voorlichting en kennisoverdracht van complete systemen. De technologische ontwikkelingen gaan snel, er verandert veel en dat vraagt soms om een andere manier van kijken en ermee omgaan.”

Innovaties op de VSK

IMI Pneumatex komt op de VSK onder meer met Zeparo G-Force vuil- en slibafscheider voor nominale buisdiameters van DN65 tot 300. Een apparaat dat beschikt over een zeer efficiënte cycloontechnologie heeft bewezen tot negen keer efficiënter te zijn dan conventionele producten. Nieuw is ook de draaibareZeparo ZT die naast vuil en slib ook microbellen en gassen kan scheiden. Ook kan de bezoeker kennismaken met de Squeeze, een drukexpansievat met vast gaskussen en SBR membraan: een goedkoper alternatief voor het vat met butylbalg. Nieuw en bijzonder mag de Simply-Compresso worden genoemd, het meest compacte en meest stille drukbehoudsysteem met compressor dat er op de markt is. Dit systeem met een voorgemonteerd basisvat in de TecBox en ingebouwde compressor voor het regelen van de systeemdruk met behulp van lucht (een innovatie van IMI-Pneumatex). Simply-Compresso: zeer geschikt in situaties waarbij extreme compactheid, plug &play installatie en volledige drukregeling nodig zijn.

IMI Heimeier komt met de Halo

Ook te zien op de VSK de nieuwste thermostaatknop van IMI Heimeier: de Halo. Een bijzonder esthetisch ontwerp dat naadloos in ieder interieur past en met een glad gesloten oppervlak een blikvanger in ieder ruimte. Verder staat de automatische debietregeling bij IMI Heimeier (AFC-technologie) centraal. Met onder meer de Eclipse thermostatische radiatorafsluiter en de DynaconEclipse vloerverwarmingsverdeler.

“Wij organiseren jaarlijks bijeenkomsten, veelal in samenwerking met de groothandel, om er voor te zorgen dat de installateur bij kan blijven.”

Van IMI-TA de nieuwe drukonafhankelijke regel- en inregelafsluiter TA-Modulator en de nieuwe reeks TA-Slider digitaal configureerbare motorenmet of zonder BUS communicatie. Bovengenoemde configuratie maakt inregelen via het GBS systeem mogelijk. De TA-Slider is eenvoudig te configureren dankzij de TA-Dongle en smartphone app. Zonder hier volledig te willen zijn wijzen we tot slot nog graag op het compleet vernieuwde meetinstrument TA-Scope Dps-Visio. Zeer gebruiksvriendelijk met interactieve software en voorzien van draadloze communicatie.

Integratie

Peter Jan Huisman: “Het besparen van energie is nodig, daarover is geen discussie. Door de juiste afstemming en integratie van systemen valt er veel bereiken. Met het voortdurend op de markt brengen van innovatieve systemen bewijzen wij dat oplossingen soms dichterbij zijn dan men denkt.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement