FLIR introduceert nieuw instapmodel voor zijn lijn van geavanceerde warmtebeeldcamera’s

Geplaatst op 05 maart 2018 door Redactie

De E53 van FLIR, de nieuwste toevoeging aan de Exx-Series, biedt levendige beelden en meetnauwkeurigheid

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft de FLIR E53 aangekondigd. Dit is de nieuwste toevoeging aan de Exx-Series van geavanceerde warmtebeeldcamera’s voor elektrische, mechanische en bouwtechnische toepassingen. Dit model is een instapmodel voor de Exx-Series, maar het biedt dezelfde heldere beeldkwaliteit en meetnauwkeurigheid, en veel van de andere krachtige functies van andere modellen uit de Exx-lijn. De E53 brengt geavanceerde warmtebeeldtechnologie binnen handbereik voor nog meer professionals en aannemers die de camera’s gebruiken om hot spots en gebreken in gebouwen te detecteren voordat deze tot dure reparaties leiden.

De FLIR E53 is voorzien van een helder 4-inch touchscreen met een kijkhoek van 160 graden waarmee gebruikers vanuit alle hoeken een duidelijk warmtebeeld krijgen. Net als dit het geval is bij de andere modellen uit de Exx-Series, is de MSX-technologie van FLIR van de E53 aanzienlijk verbeterd. Er wordt nu gebruikgemaakt van een beeldcamera van 5 megapixel voor verbeterde helderheid, perspectieven en leesbaarheid. De E53 heeft een detector met een resolutie van 240x180. Hiermee wordt de temperatuur op meer dan 43.000 punten gemeten binnen een groot temperatuurbereik tot 650 graden Celsius (1200 graden Fahrenheit).

FLIR heeft de E53 een robuust en waterbestendig ontwerp gegeven, waardoor deze kan worden ingezet in de zware werkomstandigheden waarmee technici en aannemers elke dag te maken krijgen. De veelzijdige en gebruiksvriendelijke interface biedt nuttige functies als 1-Touch Level/Span, waarmee gebruikers het contrast van het doel direct kunnen verbeteren door het scherm aan te raken. Met de verbeterde Wi-Fi- en METERLiNK®-connectiviteit en aanpasbare werkmappen is archiveren nu bovendien eenvoudiger dan ooit, net als het genereren van rapporten.

“Met de FLIR E53 wordt de Exx-lijn van geavanceerde handheld camera’s toegankelijk voor professionals die dit type technologie - The World’s Sixth Sense - graag wilden inzetten, maar voor wie deze niet binnen handbereik lag”, vertelt Rickard Lindvall, General Manager of Instruments bij FLIR. “De camera wordt geleverd met de resolutie, gevoeligheid en rapportagetools die nodig zijn om problemen snel en nauwkeurig vast te stellen, en om aan te tonen dat reparaties zijn uitgevoerd.”
De FLIR E53 is vanaf vandaag verkrijgbaar via de gevestigde FLIR-distributiepartners. Ga voor meer informatie naar www.flir.com/exx-series.