Ned Air introduceert vernieuwde EveryLine

Geplaatst op 01 maart 2018 door Redactie

Ned Air b.v., fabrikant van luchtbehandelingssystemen, dakventilatoren en warmteterugwinningssystemen heeft zijn warmteterugwin-unit EveryLine grondig vernieuwd. Dat maakte het bedrijf op 28 februari bekend. De unit behoudt zijn naam, maar krijgt een nieuwe modelindeling die afgestemd is op de ErP-eisen voor 2018.

EveryLine

De vernieuwde EveryLine is een update van de vorige WTW-unit van Ned Air. De eerdere EveryLine-serie vond zijn toepassing in onder andere kantoor- en woningbouw, bedrijven en scholen. Met de komst van de eisen van ErP 2018 vond het bedrijf echter dat het tijd werd voor een grondige vernieuwing van de WTW-unit. “Onze R&D-afdeling heeft gekeken hoe we de bestaande EveryLine konden optimaliseren”, aldus Wouter Wijma, directeur van Ned Air. “Dat resulteerde in een WTW-unit met dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar met een hoger luchtdebiet.” De unit is standaard voorzien van EC-plugfans en is verkrijgbaar in negen modellen, met een luchtdebiet van 350 tot 12.500 m3/h.

ErP 2018

De modelindeling van de vernieuwde EveryLine is afgestemd op de luchthoeveelheden die de units volgens de eisen van ErP 2018 mogen verwerken. ErP 2018 bestaat uit een set eisen die de Europese Commissie stelt aan ventilatiesystemen, en die als doel hebben om de Europese CO2-uitstoot te reduceren. “Als bedrijf dat energiegerelateerde producten verkoopt, willen we trendsetter zijn. We willen Nederland groener maken. Dat is onze drijfveer, en dat idee lag aan de basis van de vernieuwde EveryLine”, aldus de heer Wijma.

Subsidie voor bedrijven

Bedrijven kunnen aanzienlijk besparen op de energierekening met een WTW-unit, en reduceren daarmee de CO2-uitstoot. Vanwege die energiebesparende werking stimuleert de Nederlandse overheid de aanschaf van WTW-units met behulp van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dat is een fiscale regeling waarbij iemand de aanschafkosten van een WTW-unit kan aftrekken van de belasting. De EveryLine kan ook in aanmerking komen voor de EIA, en levert klanten dus extra financieel voordeel op. Deze vernieuwde WTW-unit is inmiddels verkrijgbaar bij Ned Air.