Met de Zento lucht/water warmtepomp maakt Radson warmteaanbod compleet

Geplaatst op 19 februari 2018 door Redactie

Klimaatverandering maar ook de risico’s met betrekking tot de gaswinning waren en zijn belangrijke motieven om op te zoek te gaan naar andere energiebronnen. Slimmer, efficiënter maar wel met een hoog rendement zonder dat een en ander ten koste gaat van het comfort. Inspelen op een veranderende markt door het aanbieden van totaalsystemen en -oplossingen. Radson, deel uitmakend van de Rettig Group, is daar volop mee bezig. Een mooi voorbeeld is de onlangs geïntroduceerde Zento luchtwater warmtepomp. Toegevoegd aan het Radson gamma om het warmteaanbod te completeren. Een warmtepomp die haar waarde al heeft bewezen en die in combinatie met vloerverwarming de installateur de kans biedt om meer omzet te genereren.

Niet langer puzzelen

Olivier Schmitz, Sales & Marketing Director bij Radson: “De installateur hoeft niet langer te puzzelen. Radson biedt op het gebied van vloerverwarming al jaren een volledige service aan de installateur als het gaat om het berekenen van warmteverliezen en het uittekenen van legplannen. Met het aanbieden van de warmtepomp wordt deze in de berekening van het totale project meegenomen waarmee de klant 100% zeker is dat alles perfect bij elkaar past, perfect is uitgerekend en perfect werkt.”

Radson heeft voor het aanbieden van de luchtwater warmtepomp een partnership gesloten met de grootste technische groothandel van ons land: de Technische Unie (TU). Ron Kompeer, Manager Productgroup Inkoop Verwarming & Klimaattechniek bij de TU: “Belangrijk in dit verhaal is uiteraard het aanbieden van een compleet systeem inclusief regelingen maar in onze optiek is overdragen van kennis richting installateur daar ook onlosmakelijk mee verbonden. Kennis delen, ervaringen uitwisselen om stappen te kunnen maken, daar gaat het om. En daar past bijvoorbeeld het onlangs geopende Inspiratie Centrum Duurzaam in Zwolle ook prima in. Alleen samen kom je verder. Aan de slag met belangrijke partners zoals Radson en Ubel, onderdeel van Technische Unie.” Ubel biedt de mogelijkheid voor een passende turnkey vloerverwarmingsoplossing.

Meerwaarde

Een soortgelijk geluid komt van Mike Conlon, Group Managing Director West bij Rettig ICC en aanwezig bij de introductie van de luchtwater warmtepomp op de TU-boot in Maastricht. “Samenwerking met de goede partners levert een meerwaarde op voor alle partijen. Zowel voor de fabrikant en de groothandel, maar zeker ook voor de installateur en de eindgebruiker. Het gaat al lang niet meer om losse elementen of producten maar om totaaloplossingen. Daar hebben we elkaar voor nodig. Samen werken aan een betere wereld, niet daar en straks maar hier en nu.”

Zento

We gaan nog even terug naar de Zento luchtwater warmtepomp, ontworpen en ontwikkeld in Japan. Zento betekent toekomst. Deze pomp voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van het comfort en vereist minimaal onderhoud. De Zento is een volwaardig en hoogstaand technisch warmtesysteem met een compacte vormgeving. Een ideaal toestel te gebruiken in combinatie met diverse systemen voor vloerverwarming én -koeling, ventilatieconvectoren, lage temperatuurradiatoren en warmtewisselaars voor warmwaterproductie. Gemakkelijk te installeren en via een klimaatregeling eenvoudig en efficiënt te bedienen. Per ruimte de garantie voor maximaal comfort en minimaal elektriciteitsverbruik. De Zento warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om de woning te verwarmen en tegelijkertijd de badkamer en de keuken van warm water te voorzien. Een prima investering waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het ontwikkelen en bouwen van bijna energieneutrale en nul-op-de-meter woningen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement