Wilo geeft inkijkje in Wilo Campus Dortmund

Geplaatst op 15 februari 2018 door Redactie

De Wilo Groep werkt momenteel aan het grootste bouwkundige ontwikkelingsproject in de 146-jarige geschiedenis van het bedrijf. Op een terrein van 190.000 vierkante meter wordt de Wilo Campus Dortmund gerealiseerd. De verschillende faciliteiten op het campusterrein worden verbonden door de ‘Wiloop’.

De ‘Wiloop’ verbindt de belangrijkste gebouwen: de Smart Factory (productie), Office (kantoren), Project House (productontwikkeling), Customer Interface (klantcontact) en Children & Healthcare Center (medewerkers). Het complex is bovendien bedoeld als centrale ontmoetingsplaats voor de Wilo-medewerkers. De gebouwen worden aangesloten op en zijn toegankelijk via de Nortkirchenstrasse, waar het Wilo hoofdkantoor momenteel staat. Deze straat zal worden aangepast tot avenue, de Campus Allee, die toegankelijk zal zijn voor personeel, bezoekers en openbaar vervoer.

Duurzaamheid en efficiëntie staan bij de nieuwbouw centraal. Zo zal regenwater van de buiteninstallaties en van het meer dan 70.000 vierkante meter dakoppervlak worden verzameld en bewaard in opvanggoten voor regenwater. Vervolgens zal het worden gebruikt voor irrigatie en koeling of worden afgevoerd in een beek. Op de dakoppervlakken is begroeiing aangebracht, wat zorgt voor een natuurlijk koelingseffect. Elektriciteit, verwarming en koeling worden centraal geleverd via efficiënte (energie)systemen.

Smart Factory: productie-installatie van de toekomst

De productie is de basis van het technologiebedrijf. Een ruime fabrieksfoyer vormt het centrale entreepunt van de Smart Factory. Door de glazen wanden van het technisch centrum in het hart van het gebouw is het mogelijk inzicht te krijgen in de lopende productie. Bezoekers kunnen een wandeling maken door de productiehal over een loopbrug. Door deze transparantie wil Wilo de barrières tussen de afzonderlijke werkomgevingen opheffen en ruimte bieden voor een open werkcultuur. Zo zullen behalve kantoorruimtes aan de buitenzijde van het gebouw ook kantoorunits worden gevestigd op de werkvloer om te verzekeren dat communicatie tussen productie en productieplanning direct en snel mogelijk is.

Office – efficiënt, duurzaam, flexibel, open

Bij de bouw van de kantooromgeving Office wordt veel rekening gehouden met duurzaamheid en gebruik van grond. De transparante buitenwand garandeert maximale benutting van daglicht en natuurlijke verlichting van alle werkplekken. Tegelijkertijd wordt al voldaan aan de eisen aan hoog-efficiënt, energie- en grondstoffen-besparend bouwen. Het Office is verdeeld in drukke en veel bezochte ruimtes op de begane grond en rustiger werkomgevingen in de vleugels en hoger gelegen verdiepingen.

Open trappen leiden naar de eerste verdieping met ontmoetings- en conferentieruimten voor formele en informele communicatie, teamwork, seminars en speciale evenementen. De kantoorruimtes zijn gesitueerd in de twee vleugels van de hogere verdiepingen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement