VSK 2018 bood slimme oplossingen, energie, handel en gezelligheid

Geplaatst op 13 februari 2018 door Redactie

Beursmanager Patrick Schilte, verantwoordelijk voor de vakbeurs VSK, kijkt terug op een meer dan geslaagde editie. Met bijna 35 duizend bezoekers toont de vakbeurs zich een stabiele factor in de installatiewereld. "De installatiebranche is booming en aanjager van de energietransitie. Die dynamiek zagen we terug in de investeringbereidheid. Veel exposanten hebben goede zaken gedaan op de beurs of vele leads geschreven." Vakbeurs VSK werd van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 februari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Met een ferme slag op de gong opende UNETO-VNI voorzitter Doekle Terpstra de vakbeurs VSK 2018, direct daarop gevolgd met een openingsdebat over de toekomst van een gasloos Nederland. Duidelijk is - zo bleek tijdens dit debat - dat de installatiebranche game changer is in de energietransitie. Dit was volgens Patrick Schilte terug te zien op de beursvloer.

"Exposanten haakten massaal in op actuele thema's. We zien dat de sector steeds slimmer wordt en oplossingen steeds geavanceerder worden. Dat zagen bezoekers letterlijk terug op de beursvloer. Het was vooraf onze insteek met de pay off 'ons vak wordt steeds slimmer, blijf scherp met VSK' om bezoekers kennis te laten maken met deze state-of-the-art ontwikkelingen. Getuige de reacties van onze bezoekers zijn we daar samen met onze exposanten in geslaagd. De beurs kreeg van bezoekers een fors hoger waarderingscijfer dan twee jaar geleden."

Tevreden bezoekers geven VSK nieuwe energie

VSK staat in het hart van de installatiebranche. 51 Procent van de VSK-bezoekers is eigenaar van een installatiebedrijf of werkt daar, gevolgd door professionals uit de technische- & advieshoek, vastgoed, industrie en groothandel. Eenderde van de bezoekers vervult een directie of management functie. Zeven van de tien bezoekers beslist of adviseert over investeringsbeslissingen. In grote meerderheid verklaarden bezoekers meer dan tevreden te zijn over de breedte van het aanbod en de aanwezigheid van marktleiders.

De twee belangrijkste motieven om naar de VSK te komen zijn op de hoogte blijven van nieuwe technische en branche ontwikkelingen (82%) en contacten onderhouden met bestaande en nieuwe leveranciers. Bezoekers waren breed geïnteresseerd in het expositieprogramma. De meeste interesse ging uit naar verwarming, luchtbehandeling/airconditioning, koudetechniek, zonne- en andere alternatieve energie, sanitair en ventilatie.

Patrick Schilte: "We hebben duidelijk ingezet op een nieuwe VSK rond de duidelijke thematieken Gezond & comfort, Digitaal en slim en Energie (r) evolutie en transitie. We wilden laten zien hoe de slim de branche is, mensen dit zelf laten ervaren, bovendien mocht het ook nog een leuk dagje uit zijn. Ik heb van alle kanten terug gehoord dat we daarin zijn geslaagd, dat het ook weer gezellig was na zware jaren in de installatiesector. We hebben een sterke basis gelegd voor de 2020-editie. We hebben gevraagd of bezoekers ook van plan zijn ons over twee jaar te bezoeken. We hebben ze deze editie niet teleurgesteld. 88 Procent geeft aan ook in 2020 van de partij te zijn. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst."