Remeha toont vernieuwde intelligente wandketels op VSK

Geplaatst op 31 januari 2018 door Redactie

Remeha heeft de veel toegepaste wandketels (Calenta en Tzerra Plus) nog verder doorontwikkeld op basis van klantwensen, zoals een LCD display, geïntegreerde waterpas in de ophangbeugel en een LED binnenverlichting. Beide ketels hebben een nieuwe besturing gekregen, die gebruik maakt van Remeha’s elektronica platform eSmart. Hiermee is de ketel nog beter voorbereid op de digitale wereld. Daarnaast zijn deze ketels nog installatie- en servicevriendelijker door het toevoegen van extra features.

Slimme producten

Remeha komt op de VSK (hal 7 stand B124) met nieuwe doorontwikkelingen op haar electronicaplatform eSmart. Waren eerder de Quinta Ace en GAS 220 Ace al uitgerust met een nieuwe branderautomaat die volledig connected is, de veel verkochte Tzerra en Calenta zijn de volgende die aan de beurt zijn. Op de nieuw te verwachten Calenta Ace en Tzerra Ace zit diezelfde slimme techniek, dus uitgebreide communicatiemogelijkheden met de slimme thermostaat eTwist, gateways, interfaces en apps. De ketels kunnen optioneel ook met GPRS verbonden worden. Dit biedt installateurs nieuwe mogelijkheden om het toestel te monitoren. Met Remeha Connect wordt indien nodig voorspeld dat onderhoud nodig is, waardoor de installateur zijn bedrijfsvoering efficiënter in kan richten.

“Met de Calenta Ace en Tzerra Ace biedt Remeha twee intelligente en kwalitatief hoogwaardige verwarmingstoestellen, waarbij zowel de installateur als de eindgebruiker maximaal wordt ontzorgd.”

Het bijvullen van de cv-ketel wordt door eindgebruikers vaak gezien als een vervelende taak. Installateurs rijden vanzelfsprekend liever niet uit voor deze vraag. Remeha’s nieuwe unieke automatische (bij)vulinrichting biedt daarvoor de oplossing. Met deze techniek kan het cv-systemen automatisch en op een intelligente wijze (dus nooit teveel of te vaak) bijgevuld worden. De bijvulling kan via het bedieningspaneel en/of eTwist (app) bediend worden. Zo kan ook gekozen worden voor een semi-automatische instelling, waarbij eerst gevraagd wordt om een bevestiging, voordat er bijgevuld wordt. Wordt er te vaak of te lang (bij)gevuld, kan het toestel zelfstandig adviseren om de installateur in te schakelen. Dit verhoogt ook de servicevriendelijkheid, het toestel vult bij wanneer dit nodig is en de installateur komt langs wanneer het echt nodig. Deze functionaliteit komt beschikbaar voor zowel de vernieuwde Calenta Ace als Tzerra Ace.
Beide toestellen zijn voorzien van diverse eigenschappen die zorgen voor zeer hoge installatie- en servicevriendelijkheid. Zo zijn beide toestellen voorzien van clips en snelsluitingen, daardoor snel en eenvoudig te installeren en onderhouden.

Extra features

De Calenta Ace heeft nog een extra feature, namelijk een geïntegreerde waterpas in de ophangbeugel waardoor het installeren net weer wat sneller en eenvoudiger verloopt. Naast de extra digitale en service mogelijkheden die de Calenta Ace heeft, is er ook nog een verbetering in de comfortregeling doorgevoerd, door het toevoegen van een extra tapwatersensor. De handige LED binnenverlichting, welke automatisch aangaat wanneer de frontmantel van de ketel wordt gehaald, is nu nog effectiever door de witte isolatie in het toestel.

De Tzerra Ace heeft ook nog een extra feature gekregen, een uitgebreid bedieningspaneel met LCD display. Bij de vorige uitvoering werd het ontbreken van een display regelmatig als gemis ervaren. Bij de Tzerra Ace wordt hier nu dus invulling aan gegeven. Met dit nieuwe bedieningspaneel kan op een duidelijke manier de status en historie van de ketel worden uitgelezen. Daarnaast is het ook mogelijk zonder servicetool parameterwijziging en op de ketel zelf door te voeren.

Concentrische aansluiting

De Tzerra Ace en Calenta Ace zijn standaard verkrijgbaar met een concentrische of excentrische aansluiting voor de rookgasafvoer en de luchttoevoer. Een concentrisch systeem biedt, ten opzichte van een excentrisch systeem, een aantal voordelen. Zo is bij een concentrisch systeem de rookgasafvoerleiding altijd omspoeld met lucht, waardoor een veiligere situatie ontstaat. Daarnaast heeft de eindgebruiker maar één leiding in het zicht in plaats van twee. De installateur hoeft dus ook maar één leiding te beugelen.