Energie & Gebouw 2015

Geplaatst op 03 september 2015 door Redactie

Het platform Energie & Gebouw maakt deel uit van de Vakbeurs Energie, die al jaren de hotspot is voor professionals die zich bezighouden met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Energie & Gebouw vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober 2015 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Wendy van de Geijn van beursorganisator 54events: “Vakbeurs Energie geeft bezoekers antwoord op twee kernvragen: hoe kom ik aan mijn energie? En vervolgens: hoe zet ik deze optimaal in? Deze tweede vraag splitst zich uit in de toepassing bij gebouwen en de toepassing in het proces. Om bezoekers een specifiek en bij hun behoefte passend aanbod te bieden, hebben we twee platforms binnen Vakbeurs Energie gerealiseerd: Energie & Gebouw en Energie & Industrie.”

Energie & Gebouw

Hoe optimaliseer je een gebouw zodat er maximaal comfort ontstaat met minimaal energieverbruik? Bij deze vraag komen tal van aspecten kijken die stuk voor stuk terug komen op de beursvloer en in het inhoudelijke programma. Binnen het platform Energie & Gebouw laten toonaangevende aanbieders innovatieve oplossingen zien, variërend van de gebouwschil tot het binnenklimaat en van verlichting tot warmwatervoorziening. Ook inhoudelijke thema’s als Esco’s, energielabels en energie coöperaties komen hierbij uitgebreid aan bod.

PassiefBouwen Event

Tijdens Vakbeurs Energie vindt het PassiefBouwen Event plaats. Passief bouwen slaat de brug tussen energieneutraal bouwen en comfortabel wonen, met slimme oplossingen en innovaties die zowel de bouwer als de bewoner ten goede komen. De samenwerking met de Stichting PassiefBouwen omvat een gericht aanbod van exposanten.

Duurzame mobiliteit

Uit de evaluaties van eerdere edities van de Vakbeurs Energie kwam naar voren dat bezoekers behoefte hadden aan informatie over energiebesparing op het gebied van mobiliteit en elektrische voertuigen. De co-locatie van de vakbeurs Ecomobiel is dan ook een welkome verbreding van het aanbod.

Informatie en toegangskaarten

Vakbeurs Energie is uitsluitend toegankelijk voor professionals. Met uw badge hebt u tevens toegang tot Ecomobiel, vakbeurs voor duurzame mobiliteit. Voor de deelnemerslijst, het inhoudelijke programma en registratie voor toegang gaat u naar www.energievakbeurs.nl.

Wat vindt u op Energie & Gebouw?

Beursdeelnemers met een aanbod in:

• Advies (o.a. Energy Service Company)

• Daktechniek

• Detectie

• Energielabel/EPA/EPBD

• Gebouwbeheersingssystemen

• Geveltechniek/zonwering

• Installatietechniek

• Na-isolatie

• Klimaatsystemen (koeling, airco, verwarming, etc.)

• Passief bouwen of andere energiezuinige bouwconcepten

• Stadsverwarming

• Verlichting

• Ventilatie

• Warmwatervoorziening

• Opslag

Programma

Tijdens Energie & Gebouw vinden diverse congressen, lezingen en workshops plaats, o.a.:

Uitreiking Energie Awards

Wanneer: dinsdag 6 oktober van 11.30 - 12.00 uur

Vakbeurs Energie introduceert twee nieuwe Awards: de Energie Professional- en het Energie Talent 2015. Kandidaten zijn diegenen die als (aanstormend) energieprofessional betrokken zijn bij een opvallend, energiebesparend en/of verduurzamend product of -project. De genomineerden presenteren zich tijdens Vakbeurs Energie. De vakjury maakt vervolgens de winnaars bekend.

Minisymposium Gas inkoop 2015 - 2020

Wanneer: dinsdag 6 oktober van 14.30 - 15.30 uur

De gasmarkt verandert. Dit heeft op allerlei fronten gevolgen. Te denken valt aan de kwaliteit, opslag en ook het transport. Tijdens dit Minisymposium geven de gasexperts u handvatten om uw gasinkoop op deze veranderende aanpak af te stemmen. De oude koppeling van de gasmarkt met de oliemarkt wordt steeds meer losgelaten en de TTF gasbeurs krijgt steeds meer invloed. Waarom en hoe de (Nederlandse) gasmarkt gaat veranderen en vooral waar u op moet letten, hoort u in het symposium.

VVM - FedEC - TEG Debat over de Energie Prestatie Keuring

Wanneer: woensdag 7 oktober van 13.30 - 14.30 uur

Hoe kunnen bedrijven hun energieprestaties verbeteren? Welke maatregelen kunnen zij treffen? En hoe maken zij resultaten inzichtelijk, ook voor de toezichthouder van bevoegd gezag? De Energie Prestatie Keuring (EPK) kan hen daarbij helpen. Om te onderzoeken of het idee ook in de praktijk werkt, zijn recent 9 EPK-pilotprojecten gestart. Een aantal van deze EPK’s worden getoond. Daarna gaan diverse industrie experts van VVM, FedEC en TEG met elkaar en de zaal in debat.

Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s)

Wanneer: donderdag 8 oktober van 10.30 - 11.15 uur

Bedrijven, wetenschappers en de overheid werken in de Topsector Energie samen aan adviezen en programmalijnen, waarin zij aangeven met welke maatregelen de sector kan blijven concurreren op de wereldmarkt. De 9 topsectoren werken samen in Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI). In deze TKI’s zoeken ze naar manieren om vernieuwende producten of diensten op de markt te brengen. Vertegenwoordigers van de verschillende TKI’s delen hun kennis en tonen projecten die een bijdrage moeten leveren aan de Energietransitie.

Meten van duurzaamheid

Wanneer: donderdag 8 oktober van 13.30 - 14.30 uur

Er zijn diverse meetinstrumenten voor het inzichtelijk maken van duurzaamheid. Welke meetinstrumenten zijn er? Wanneer moet u voor welk instrument kiezen? Aan bod komen o.a. BREEAM-NL en de Co2 Prestatieladder maar ook GPR Gebouw, Greencal, LEED, DPL en EPL.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement