SHK ESSEN presenteert zich als beurs voor makers

Geplaatst op 15 december 2017 door Redactie

Vakbeurs voor sanitair, verwarming, luchtbehandeling en hernieuwbare energie.

Van 6 t/m 9 maart 2018 zien we de SHK-branche op de SHK ESSEN op de beurs van Essen – voor het eerst van dinsdag t/m vrijdag. 570 standhouders uit 18 landen presenteren hun producten en nieuwe ontwikkelingen op de drukbezochte, vakbeurs voor sanitair, verwarming, luchtbehandeling en hernieuwbare energie. Hiermee heeft het traditionele brancheplatform meer standhouders dan de vorige keer. Deze zwaartepunten liggen dit jaar onder andere op digitale en energie- efficiënte oplossingen voor sanitair, verwarming en luchtbehandeling. Het beursaanbod voor de makers is sterk gericht op de behoeften van de vakbedrijven. Verder zijn er ook nieuwe producten voor professionele planners en architecten.

Een van de hamvragen tijdens de SHK ESSEN is: Hoe kunnen vakbedrijven en de industrie samen profiteren van de digitalisering? Hierover zegt Hans-Peter Sproten, hoofdbestuurder van de branchevereniging SHK NRW, de inhoudelijk medevormgever van de vakbeurs: “Het draait er vandaag, maar ook in de toekomst, om innovaties en vaktechnische pragmatiek te verenigen. Door de voortschrijdende digitalisering is het steeds beter mogelijk om producten en diensten op maat aan te bieden aan de eindklant. De SHK ESSEN is een uniek brancheplatform in het westen van Duitsland en biedt de beste randvoorwaarden voor de zo belangrijke gemeenschappelijke uitwisseling. Aanbieders en gebruikers hebben hier de mogelijkheid om nieuwe ontwikkelingen te bekijken, samenwerkingsverbanden aan te gaan, ook met betrekking tot digitalisering en netwerken, en direct zaken te doen.”

Van natte ruimte naar welzijnsplek: de badkamer als leefruimte

De sanitairindustrie laat op de SHK ESSEN zijn hoogstandjes zien in hal 6, 9, 10, 11 en 12. Een trend is de ontwikkeling van de badkamer tot welzijnsoase: Natuurlijke materialen, warme kleuren en woonaccessoires verbeteren de verblijfskwaliteit. Ook actueel zijn aan de generatie aangepaste badkamers, die in elke levensfase comfortabel te gebruiken zijn. De fabrikanten bieden meer comfort met digitale armaturen voor de douche, badkuip en wastafel: gebruikers kunnen onder meer de temperatuur en de waterstraal aansturen met een druk op de knop en hun favoriete instellingen opslaan. Het aanbod omvat ook toepassingen uit de installatietechniek, zoals drinkwater- en afwateringssytemen.

De verwarmingsindustrie is ook met zijn marktleiders vertegenwoordigd op de SHK ESSEN. Veel fabrikanten in hal 1, 2 en 3 presenteren onder meer digitale oplossingen. Het energieverbruik kan tot ca. 15 procent omlaag dankzij de digitalisering van de verwarmingstechniek. Want met een intelligente regeling is constant de optimale verwarming mogelijk. Ook de vakbedrijven profiteren: Omdat de installaties via het internet met het vakbedrijf verbonden zijn, kunnen controle, regeling en onderhoud op afstand plaatsvinden. Bij een storing kan het vakbedrijf de oorzaak op afstand vaststellen, snel reageren en optimaal voorbereid naar de onderhoudsafspraak bij de klant gaan.

Hybride verwarmingssystemen verlagen de energiekosten en ontzien het klimaat

Een ander zwaartepunt vormen de hybride verwarmingssystemen, die verschillende energiebronnen combineren. Hiertoe behoren bijvoorbeeld gas- en oliegestookte hoogrendementsketels, warmtepompen of houtgestookte ketels in combinatie met zonne-energie. Door steeds de voordeligste energiebron te gebruiken, kunnen dergelijke installaties de energiekosten verlagen en door het gebruik van hernieuwbare energie sparen ze het klimaat. Een ander belangrijk thema is het gebruik van zelf opgewekte stroom uit een zonnestroomsysteem voor het opwekken van warmte. De huidige stand van zaken in de moderne verwarmingstechnologie wordt door het Bundesverband der Deutschen Heizungsindustrie (BDH) getoond tijdens een speciale expositie in hal 2.

Behalve sanitair en verwarming mag de bezoeker op de SHK ESSEN onder meer een breed aanbod verwachten op het gebied van luchtbehandelings- en ventilatietechniek, koeltechniek, leidingen en componenten voor het waterleidingnet, en installatietechniek. Er is meer keuze aan gereedschap en technische uitrusting. Bovendien is er een omvangrijk aanbod van commerciële en technische software voor de branche.

Kaderprogramma met dagen voor bezoekers uit de Benelux en monteurs

De SHK ESSEN pakt uit met een aantrekkelijk kaderprogramma. Op woensdag vindt de België/Nederland-dag plaats. Dan bieden veel standhouders informatie in het Nederlands aan met meertalig personeel. Op dinsdag en vrijdag is er speciale aandacht voor monteurs met programmapunten en voordrachten van de branchevereniging SHK NRW. Verder geven experts tijdens hun planningsforum in hal 2 dagelijks informatie over actuele thema's voor de branche. Met de Azubi- lounge, waar de makers van morgen vandaag al contacten kunnen leggen, lokt de vakverenging scholieren en leerlingen in de branche.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement