FLIR introduceert de FLIR DM285 industriële multimeter met warmtebeeldcamera

Geplaatst op 11 december 2017 door Redactie

FLIR introduceerde onlangs de FLIR DM285 industriële digitale multimeter met warmtebeeldcamera, een krachtige tool voor inspectie, probleemoplossing en diagnose voor diverse elektrische en elektromechanische toepassingen en inspectie van verwarming-, ventilatie-, airconditioning- en
HVAC/R-systemen.

Elektriciens en onderhoudsmonteurs kunnen de DM285 gebruiken voor contactloze inspecties met de warmtebeeldtechnologie om snel te scannen op oververhitte systeemonderdelen, en vervolgens de testfuncties te gebruiken voor probleemoplossing en het vaststellen van het defect. De DM285 is ideaal geschikt voor het oplossen van problemen in elektrische toepassingen, waaronder oververhitte systemen, zekeringen en losse aansluitingen.

De multimeter kan worden ingezet voor het vaststellen van problemen in elektromechanische apparatuur waaronder pompen en compressoren, elektromotoren en aandrijvingen en bijbehorende bewakings- en automatiseringssystemen. Het is ook een uitstekende keuze voor HVAC/R-toepassingen en de reparatie van printplaatonderdelen, spanningsregelaars, voedingen en microprocessoren.

De DM285 is FLIR’s meest geavanceerde digitale multimeter met 18 functies en een warmtebeeldresolutie van 160x120, meet temperaturen tot 400°C, slaat gegevens op voor 10 sets 40K scalaire metingen en 100 beelden, en biedt een opzoekfunctie voor het bekijken van gegevens op locatie. De multimeter is voorzien van geïntegreerde werkverlichting en flexibele batterij-opties, waaronder een long-life FLIR TA04 Li-Poly oplaadbare batterij en/of standaard AA-batterijen die 24/7 bruikbaarheid garanderen.

Het apparaat is daarnaast voorzien van batterijen, hoogwaardige silicone testkabels, poolklemmen, type-K thermokoppel, testkabelopslag/houder en een soft case. De FLIR DM285 heeft een garantie van 10 jaar op zowel het product als de warmtedetector.

The FLIR DM285 is verkrijgbaar voor €699 (excl. btw) via de gevestigde distributiepartners van FLIR en de FLIR.com store.