Koud persen van stalen buisleidingen in gasinstallaties

Geplaatst op 16 november 2017 door Redactie

Met Megapress van Viega zijn dikwandig stalen leidingen razendsnel te persen; sneller en veiliger dan lassen.

Die installatievoordelen zijn nu ook van toepassing op gasinstallaties: de nieuwe Megapress G-fittingen zijn getest en toegelaten volgens keuringseis K209 van KIWA Gastec voor aardgas, LPG, stookolie en dieselbrandstof maar ook voor oliehoudende perslucht en technische gassen.
De Megapress G-fittingen van staal 1.0308 met een hoogwaardige zinknikkelcoating zijn met een grote variëteit aan buizen te verwerken: naadloze, gelaste, verzinkte, industrieel gelakte, met epoxyhars gecoate en zwart stalen buizen. Een speciaal HNBR-afdichtingselement zorgt onder alle omstandigheden -ook bij ruwe buisoppervlakken- voor de noodzakelijke dichtheid van de persverbinding.

Uitgebreid assortiment

Net als andere Viega persfittingen zijn ook de Megapress G-fittingen uitgevoerd met de bewezen Viega SC-Contur techniek. Verbindingen die per ongeluk niet zijn geperst, worden daardoor bij de persproef direct zichtbaar. Na het persen zijn de verbindingen betrouwbaar dicht.
Het Megapress G-programma wordt geleverd als praktisch assortiment met meer dan 100 artikelen in de afmetingen ½ t/m 2 inch.

Naast bochten en draadovergangen behoren daartoe ook T-stukken, reduceerstukken, flensen, schroefkoppelingen en afsluitdoppen. Om te voorkomen dat Megapress G-fittingen worden verwisseld, zijn deze geel gemarkeerd en in een gele zak verpakt. Iedere persaansluiting is voorzien van een sticker die -als extra veiligheid- na het persen kan worden verwijderd.

Alle fittingen zijn probleemloos te verwerken met de bekende Viega persmachines. Naast de speciale persbekken en -ringen omvat het Viega programma ook een praktische koffer met toebehoren. Dankzij de persringen kunnen de fittingen ook in kleine ruimtes moeiteloos worden verwerkt.

Megapress-programma

Met het Megapress buisleidingsysteem maakt Viega alle voordelen van de snelle perstechniek toegankelijk voor installaties met dikwandig stalen buizen. Het volledige programma in de afmetingen 3/8 t/m 4 inch omvat alle relevante installatieonderdelen die nodig zijn voor het aansluiten van radiatoren, stalen buisleidingen in verwarmings- en koelinstallaties en industriële toepassingen, zoals perslucht-, brandblus- en sprinklerinstallaties.

Met de nieuwe Megapress G-fittingen voor gasinstallaties completeert Viega het persverbindingssysteem voor dikwandig stalen buizen.