130 jaar oud en toch energieneutraal

Geplaatst op 04 mei 2020 door Redactie

De installateur van installatiebedrijf Roos & la Fleur maakte zijn eigen woning uit 1890 energieneutraal met behulp van de nieuwste technieken. “Ik wil mijn klanten laten zien dat het kán.”

De sfeervolle arbeiderswoningen in het hart van de bollenstad zijn erg gewild, weet Peter Roos, die hier met zijn vrouw en hond inmiddels al jaren woont. Maar in het licht van de huidige energietransitie hebben de huizen ook een nadeel, zo weet hij. “In de 19e eeuw was niemand bezig met isolatie. Je bouwde een steens muur en dat was het. Een hout- of kolenkachel kreeg zo’n huis makkelijk warm, geen probleem.”

Anno 2020 denken we daar anders over. Roos, die zelf een bedrijf heeft voor warmte-installaties, besloot daarom zijn huis rigoureus onder handen te nemen. “Mijn vrouw en ik wilden onze bijdrage leveren aan de energietransitie, dat was één reden. Een andere reden was om mijn klanten een mooi demonstratieproject te laten zien. We hebben hierbij hulp gehad van Vaillant. Veel mensen die een oudere woning hebben, denken dat het niet mogelijk is om hun huis energieneutraal te maken, of ze overzien niet wat er allemaal nodig is. Dit huis kan hen overtuigen.” Lees meer

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement