Zelfreinigende douche-wc

Geplaatst op 25 oktober 2017 door Redactie

GROHE, marktleider in de sanitair branche, innoveert op het gebied van wateroplossingen en heeft speciaal voor het toilet een slimme douche-wc, de GROHE Sensia Arena. De wc biedt een technologische oplossing voor drukbezochte plekken en privéruimtes die vragen om slimme hygiëne en gebruikersgemak.

Slimme toiletten zorgen voor ultieme hygiëne en een prettige gebruikerservaring, waardoor gebruikers zich fris en schoon voelen. De van origine Japanse traditie, waar een “douche” wordt gebruikt bij toilethygiëne, wordt wereldwijd steeds populairder. Zo heeft 80% van de Japanners een douche-wc en is in Europa inmiddels 5% van de verkochte toiletten een douche-wc.

Ongekende en zorgeloze reiniging

Het meest verrassende aan de Sensia Arena is de compleetheid van het zelfreinigende systeem. Het innovatieve HyperClean-zitoppervlak voorkomt 99% van de bacteriegroei. AquaCeramic-glas zorgt voor een gladde afwerking waardoor vuil niet kan worden vastgehouden, en onzuiverheden in het toilet worden verwijderd door de gecombineerde kracht van drie afzonderlijke waterspuiten.

De geavanceerde eigenschappen zorgen ervoor dat de wc’s ideaal zijn voor plekken waar verzorging en hygiëne centraal staan, zoals hotels, kantoren, verzorgingsinstellingen en huishoudens met jonge kinderen. Daarnaast zorgt het Sensia Arena geurabsorptiesysteem ervoor dat de toiletruimte altijd fris ruikt.

Eenvoud en luxe gecombineerd

De douche-wc werkt eenvoudig aan de hand van drie stappen; reiningen, drogen en doorspoelen. Met behulp van een afstandsbediening aan de zijkant van de zitting of aan de muur kunnen gebruikers instellingen wijzigen. Ook via een te downloaden app kan de Sensia Arena bediend worden. Waterdruk, positie van de douche, temperatuur, reinigingscyclus en duur van de reiniging kunnen naar voorkeur worden aangepast. Deze mogelijkheden zorgen er voor dat bij ieder toiletbezoek de verzorging op de behoeftes van de gebruiker kunnen worden afgestemd.

Het gebruik van alle functies is volledig optioneel; de Sensia Arena kan ook als ‘normaal’ toilet gebruikt worden.

Vanessa Roth-Kuiper, Marketing Activitation Manager GROHE: “Een mooi voorbeeld van waar de Sensia Arena is geïnstalleerd en echt een onderdeel is van de totale beleving, is wellnessresort Elysium in Bleiwijk. Bezoekers bieden we ultieme hygiëne en voor het resort is het een goede investering. De toiletruimte is een drukbezochte plek, zeker in een wellnessresort, daarom is het zo essentieel dat Elycium kan vertrouwen op de ultieme hygiëne die Sensia Arena biedt.”

Design

De Sensia Arena heeft een modern en elegant design, ontworpen door de GROHE inhouse Design Studio. De zachte kleuren en gestroomlijnde vormen sluiten naadloos aan bij hededaagse toiletruimtes. Doordachte details zoals het nachtlicht en de automatische open- en sluitfunctie creëren een gevoel van comfort en vertrouwen. Mede door het design heeft het douchetoilet al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de iF Design Award, de Interior Innovation Award, de Plus X Award en de Green Good Design Award.