Doe de herfstcheck

Geplaatst op 20 oktober 2017 door Redactie

Nu de dagen weer korter worden en de temperatuur daalt, wil iedereen er op zijn werk warm bijzitten. En dat kan voordeliger. Bedrijven kunnen het beste nu hun installaties laten controleren, zodat ze deze winter tot wel 20% op het energieverbruik van het bedrijf of organisatie besparen.

Oktober is de start van het stookseizoen. Om zo zuinig mogelijk te stoken is het slim om installaties na te lopen. Door het energieverbruik periodiek te meten, te registreren en te bewaken, worden afwijkingen in het verbruik zichtbaar en kunnen maatregelen genomen worden om eventuele problemen op te lossen.

Doe de herfstcheck

Installateurs kunnen samen met hun klant controleren of de installatie op orde is en of de installatie juist is ingesteld. De resultaten moeten worden gemonitord en bij afwijkingen moet actie worden ondernomen. Door het energieverbruik actief bij te houden, wordt inzicht verkregen in het verbruik, wordt energie bespaard, ontstaat een beter binnenklimaat en comfort en worden storingen voorkomen.

Voorkom energieverspilling

Sinds 1 juli 2017 moeten alle bedrijfstakken met een erkende maatregelenlijst voldoen aan de algemene Doelmatig Beheer & Onderhoud maatregelen (DBO). Het doel van de Rijksoverheid met deze maatregelen is aandacht vragen voor een goede werking van installaties en daarmee minder energieverspilling. Voor zeven sectoren valt onder de DBO-maatregelenlijst ook het hebben van een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS).

Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)

Vanaf 1 januari 2018 is het verplicht het energieverbruik actief bij te houden met een Energieregistratie- en Bewaking Systeem (EBS). Dit systeem laat op eenvoudige wijze zien waar en hoe er door slimmere instellingen energie en dus kosten kunnen worden bespaard.

Meer weten?

Volg de vier stappen voor het goed inregelen van uw klimaatinstallatie

Checklist nalopen van uw klimaatinstallatie


Reacties

Prutsenbillie

19 januari 2018 om 14.56 uur

Is dit een metselaar die aan het prutsen is met een Niet Geïsoleerde Schroevendraaier ??

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement