Installatiebranche trekt gezamenlijk op in de strijd tegen kanker

Geplaatst op 18 september 2015 door Redactie

Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar omgeving te maken met kanker. Soms wat verderaf maar soms en te vaak ook heel dichtbij. En dat geldt helaas ook voor kinderen. Zo’n vijfhonderd kinderen per jaar krijgen de diagnose. Onderzoek blijft onverminderd hard nodig en om dat onderzoek mogelijk te maken zijn er inmiddels talrijke initiatieven. Zo ook in de installatiebranche waar Cornel Gaasbeek (Eneco Installatiebedrijven), Arie Spruijt (Spiraliet) en Roderick Oudemans (penningmeester Alpentocht) een aantal jaren geleden het initiatief namen voor een sponsortocht.

En met groot succes. Het aantal deelnemers voor de jaarlijkse tocht blijft stijgen en de opbrengst stijgt mee. Dit jaar vormt de Mont Ventoux (De Kale Berg) het decor. Op zaterdag 19 september zullen fietsers en lopers, ieder op zijn eigen manier, een geweldige sportieve inspanning leveren. Gemotiveerd door de ellende die ze al dan niet in hun directe omgeving hebben meegemaakt. Gemotiveerd om middels sponsoring en donaties een groot bedrag bijeen te brengen dat rechtstreeks ten goede komt aan het onderzoek tegen kinderkanker.

Alpentocht verdeelt de opbrengst tussen onderzoek, behandeling en nazorg. De goede doelen voor dit jaar: Make a Wish Nederland, het VUmc Cancer Center Amsterdam. Tijdens deze Alpentocht wordt ook gefietst en gewandeld voor de Stichting ALS Nederland en Neurofibromatose Vereniging Nederland. Twee doelen die door de organisatie van de Alpentocht van harte worden ondersteund.

U wilt ook doneren of sponsoren? Graag, ga naar de website alpentocht.nl en draag ook een steentje bij. Steun de meer dan 300 deelnemers van de Alpentocht 2015.

Cornel Gaasbeek: “Enorme verbondenheid voelt heel goed.”

“Het idee was om een keer per jaar met een gezamenlijke actie te komen. Een keer gezamenlijk optrekken als installatiebranche. Normaal gesproken ben je elkaars concurrent of je werkt als opdrachtgever of .. nou ja verzin maar iets. Wat wij hebben gemerkt is dat er vanaf het eerste begin een enorme verbondenheid ontstond om samen iets te doen. Dat voelt heel goed. En daarbij gaat uiteraard niet om ons maar om het goede doel. De motivatie is er en, in mijn geval, is die nog eens versterkt doordat mijn vader kanker heeft gehad. Met succes geopereerd, maar als het zo dichtbij komt …” Cornel fietst de Mont Ventoux op. “Voor mij is het eerste keer dat ik Mont Ventoux op fiets. Een uitdaging en ik heb er zin in.”

Hans van de Weem: “Op naar de top”

Bij zijn dochter Janet van de Weem werd op 10-jarige leeftijd neurofibromatose vastgesteld. Neurofibromatose (NF) is erfelijke aandoening waarbij goedaardige gezwellen op zenuwen kunnen ontstaan. “De ziekte uit zich onder meer door vlekjes op het lichaam en dat was bij Janet ook het geval. Ze is inmiddels 15 en het gaat naar omstandigheden prima met haar. Het is onduidelijk hoe de ziekte zich zal ontwikkelen, je kan er heel oud mee worden …maar de onzekerheid blijft. Ik ben via Arie Spruijt besmet geraakt met het alpentochtvirus. Ik vind het echt fantastisch hoe de installatiebranche voor zo’n project gezamenlijk de schouders eronder zet. Daar zouden meer branches een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik ben geen geboren fietser maar ik zorg er voor dat ik zaterdag de 19e boven op de Mont Ventoux sta. Voor mijn dochter en om geld binnen te halen voor nog meer onderzoek.”

Wim van Genechten: “Er ligt een steen op de top"

Bij de vrouw van Wim van Genechten werd borstkanker geconstateerd. Diverse operaties en chemo’s verder gaat het goed met Lia. Wel moet ze goed oppassen hoe ze haar energie op een dag verdeelt. Wim van Genechten: “We fietsten al eerder voor het goede doel maar nu kwamen we aan de andere kant van de streep te staan. Wij zijn beide fietsers en hebben de Mont Ventoux al eens beklommen. Een vriend van ons heeft op de top een steen neergelegd en die gaat Lia op de fiets ophalen op 19 september. Uiteraard fiets ik zelf ook mee. Fietsen vind ze geweldig en is eigenlijk het beste medicijn. Overigens hartstikke mooi hoeveel mensen er ook dit jaar weer van de partij zijn.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement