Kieback&Peter breidt DDC4000 automatiseringssysteem uit

Geplaatst op 12 oktober 2017 door Redactie

Kieback&Peter heeft de serie DDC4000 opnieuw uitgebreid met de automatiseringsstations DDC4020e en DDC4040e. Deze hebben een geheel nieuw intuïtief bedienconcept, conform het beheersysteem Qanteon.

Dit zorgt voor veel bedieningsgemak en een hoge operationele betrouwbaarheid. Dankzij BACnet® en LON® zijn ze overal en eenvoudig te integreren.

De DDC4020e regelt 4, de DDC4040e 12 regelkringen en zijn uit te breiden via software objecten. Beiden zijn uitgerust met een geheugen van 100.000 trendpunten, alsmede storingsmeldingen, registratie van storingen en andere gebeurtenissen. Klant specifieke teksten zijn eenvoudig te integreren.

Bij alle DDC4000 systemen is de regelsoftware standaard geïntegreerd. Met behulp van projecteerbare objecten kunnen uiteenlopende regel- en besturingsfuncties worden gecreëerd. Voor energie efficiency kunt u bij de objecten kiezen uit meerdere opties. Bij bestaande installaties kunnen de taken in real time worden aangepast en “live” worden bekeken. De software stuurt ook modems aan, zoals DSL-routers en ondersteunt de verzending van GSM-SMS en e-mail.

Alle DDC4000 centrales zijn nativ BACnet®, een aantal ook in de LON® uitvoering. Daardoor zijn deze centrales open voor onafhankelijke bovenliggende systemen en altijd eenvoudig te integreren. Een ethernet-interface voor dataverkeer via TCP/IP maakt plug & play-oplossingen in nieuwe en bestaande netwerken eenvoudig mogelijk.

De installatie kan ter plaatse, maar ook op afstand worden bediend, bijv. met smartphones, tablets of externe pc’s met een webbrowser. Bovendien kunnen extra TFT-touchscreens worden ingebonden.

De DDC4000 systemen zijn BTL-gecertificeerd als BACnet Building Controller (B-BC) conform testplan 12. Tevens hebben zij het AMEV-certificaat AS-B.