Toegevoegde waarde creëren met Gebouw Automatisering

Geplaatst op 09 oktober 2017 door Redactie

Op woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 vindt de vijfde editie van de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering plaats. Dat is een initiatief van de Nederlandse Brancheorganisatie Gebouw Automatisering. Taets Art en Eventpark wordt omgebouwd tot een congresruimte waarbij de pijlers worden gericht op concrete kennisoverdracht en toegevoegde waarde in de gebouwde omgeving.

De mogelijkheden van technologie in de gebouwde omgeving zijn zo groot, dat de conferentie voor Gebouw Automatisering het lezingenprogramma verdeeld over twee dagen aanbiedt. Voor eigenaren en gebruikers van gebouwen liggen er voordelen in functionaliteit, inzichtelijkheid, comfort, veiligheid en lager energieverbruik. Op de tweede dag duiken de sprekers de techniek in en spreken over scrum & agile, commissioning in de praktijk, data science en open systems. De ruim dertig presentaties geven aan dat de conferentie sterke kennisoverdracht biedt.

De toegenomen rol van automatisering in de gebouwen, de steeds verdergaande integratie

tussen de disciplines Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Meet- & Regeltechniek en Security en de stormachtige intrede van het Internet of Things in gebouwen, is een andere manier van projecten uitvoeren noodzakelijk. De rol van een systeemarchitect is daarin cruciaal. Daarnaast worden Big Data en het Internet of Things tegenwoordig steeds vaker gekoppeld aan het besparen van energie en benodigd onderhoud. Andere thema’s die tijdens de conferentie aan bod zullen komen zijn: communicatie, certificering, verduurzaming, en rendement. Meer informatie is te vinden op de website www.conferentiegebouwautomatisering.nl.

Bekende sprekers zoals Hans de Boer (VNO NCW), Doekle Terpstra (UNETO-VNI), Erik Ubels (CTO OVG), John Post (Topsector Energie) en Zef Hemel (Universiteit van Amsterdam) zijn aanwezig om de ontwikkelingen binnen de sector te belichten. Ook zullen er veel interessante presentaties zijn door experts uit de sector, die zich specifiek zullen richten op actuele thema’s die een belangrijke rol spelen in de technologische vernieuwingen binnen Gebouw Automatisering.

FHI Federatie van Technologie Branches

FHI heeft als missie het collectief te zijn van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie. Het collectief functioneert als netwerk en richt zich tot externe partijen in het bedrijfsleven en (semi)overheidsinstellingen.