Natuurlijke ventilatie geeft energiebesparing nieuwe dimensie tijdens Vakbeurs Energie

Geplaatst op 29 augustus 2017 door Redactie

Duurzame energieopwekking en maximale energiebesparing: daar draait het op de jaarlijkse Vakbeurs Energie in Den Bosch allemaal om. Met z’n 350 exposanten kunnen de bezoekers van 10 tot en met 12 oktober dan ook een grote bron aan inspiratie opdoen. Ook de ventilatiesector is alom vertegenwoordigd. Maar wie dacht dat woningventilatie en energiebesparing geen uitgesproken match was, heeft het bij het verkeerde eind. Inspirerende technieken zullen op de stand van Duco (Hal 3, F.051) worden aangewend om deze misvatting te ontkrachten.

Aan het woord is Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco: “Omdat energie steeds schaarser wordt, investeren we fors in windkracht, isolatie en zonnepanelen. Wat de meeste woning- en bedrijfsgebouweigenaren echter niet weten, is dat je ook zonder deze investeringen, maar met alternatieve - budgetvriendelijke - maatregelen veel energie kunt besparen. Denk onder meer aan efficiënte ventilatie en het is net daar dat Duco zijn bijdrage kan leveren in het verhaal.”

Duurzame en energiezuinige toekomst

De verschillende uitvoeringen van de DucoBox vormen het vlaggenschip van het West-Vlaamse ventilatiebedrijf voor gezonde en energie-efficiënte woningen. “Dankzij een duurzame en energiezuinige gelijkstroommotor in deze mechanische afvoerventilator kan de gebruiker rekenen op een jaarlijkse besparing tot 70 euro voor de DucoBox Silent (Connect) en DucoBox Focus”, aldus Dejonghe. “Bij toepassing van de DucoBox WTW, die als high-end oplossing binnen het gamma wordt aangezien, is dit rendement zelfs nog groter. Zo vormen besparingen tot 30% op de energiefactuur geen uitzondering in een goed geïsoleerde woning.”

Verder werd de DucoBox Focus voorzien van geïntegreerde regelkleppen, die op basis van CO2- en vochtmetingen zorgen voor een efficiënte luchtafvoer, enkel waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid zodat er maximaal op energie kan worden bespaard. Met de DucoBox WTW gaat het bedrijf nog een stap verder. “Hierbij recupereren we de restwarmte uit de ventilatieretourlucht waardoor we nog beter kunnen inspelen op een duurzame toekomst. En de particulier of zakelijke gebruiker? Die kan bij de aankoop van een lucht-waterwarmtepomp genieten van premies die gemakkelijk kunnen oplopen tot 1.400 euro per toestel”, geeft Duco’s marketingmanager nog mee.

Gloednieuwe Duco Ventilation App

De meest recente ontwikkeling die ook tijdens de drie beursdagen zal worden gepresenteerd, is de Duco Ventilation App; een gebruiksvriendelijke tool die ventilatie voor iedereen toegankelijk maakt. Niet alleen creëert en houdt deze applicatie een gezond en comfortabele leefomgeving in stand. Het stimuleert de bewoner eveneens om het ventilatiesysteem van Duco bewuster te gebruiken, wat duidelijk zal te merken zijn op de energiefactuur.
Laat u inspireren in hal 3, stand F.051!