Laagste EPC met minimale inspanning

Geplaatst op 16 augustus 2017 door Redactie

DGMR Software lanceert vanaf 20 juli de nieuwste versie van haar EPC-berekeningsprogramma ENORM. In deze nieuwe versie is extra aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van het programma en aan slimme invoeropties van installatiesystemen. Deze nieuwe opties voor PV-panelen, ventilatiesystemen en hybride verwarmingssystemen stellen gebruikers in staat scherper te rekenen dan voorheen. Dit zorgt voor een EPC-reductie van 10 procent of meer op een eengezinswoning.

De ENORM EPC-software beschikt over een uitgebreide en actuele database met kwaliteitsverklaringen. Met behulp van deze verklaringen rekent de software met de daadwerkelijke vermogens en rendementen van onder meer CV-ketels, warmtepompen, ventilatiesystemen, zonneboilers en PV-panelen.

Hierdoor wordt een veel betere en realistischere energieprestatie van woningen en utiliteitsbouw berekend in vergelijking met de standaard opgegeven forfaitaire waarde. De kwaliteitsverklaringen zijn opgesteld door officiële keuringsinstanties en gecontroleerd door Bureau CRG.

In samenwerking met Bureau CRG en met de producenten en toeleveranciers van deze systemen ontwikkelde DGMR nu slimme invoeropties om deze installaties of combinaties daarvan op te nemen in de EPC-berekening. Hierdoor kunnen gebruikers binnen enkele muisklikken een volledig installatiepakket samenstellen met gekwalificeerde producten en systemen.

Op basis van specifieke gebouwkenmerken, zoals de functie, de gebruiksoppervlakte en de kwaliteit van de buitenschil bepaalt ENORM automatisch het vermogen van onder andere verwarmingssystemen en ventilatoren. Bovendien kunnen gebruikers eenvoudig het aantal PV-panelen opgeven, waarbij direct het effect de EPC en voorlopige BENG-indicatoren weergegeven wordt.

Met de nieuwe versie van ENORM besparen gebruikers veel tijd en behalen ze een nog betere EPC-score dan voorheen. De EPC-reductie kan oplopen tot 10 procent of meer bij een eengezinswoning.