Nieuw product: Vitocrossal 100 van Viessmann

Geplaatst op 19 juni 2017 door Redactie

Installatie Totaal was onlangs uitgenodigd door Viessmann Nederland, om kennis te maken met de nieuwe Vitocrossal 100.

We waren getriggerd door de boodschap dat deze HR CV-ketel een compacte krachtpatser is, die de prestaties van R2D2 - de betrouwbare alleskunner uit Star Wars - doet verbleken. En die boodschap klopt!

Kwaliteit en installatiegemak

De nieuwe telg van de succesvolle Vitocrossal-serie is zeer compact, zit boordevol bewezen betrouwbare technologie, en is voorzien van geïntegreerde transportwielen. De overeenkomst met R2D2 is wat dat betreft treffend. Maar de Vitocrossal 100 is vooral een perfect verwarmingstoestel voor installateurs die kiezen voor kwaliteit en installatiegemak. De transportwielen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de installatie door één monteur kan worden verricht. Dat scheelt u een hoop kosten, zodat u opdrachtgevers een extra scherp aanbod kunt doen.

Blokverwarming, gestapelde bouw en utiliteit

De Vitocrossal 100 (CI1) is een universeel inzetbare HR-ketel met een vermogen van 80 tot 318 kW. Dankzij de zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding is deze ketel een bijzonder rendabele oplossing voor blokverwarming, gestapelde bouw en utiliteit. 
Het toestel beschikt over de roestvrijstalen, gepatenteerde Inox-Crossal-warmtewisselaar met een robuuste MatriX-cilinderbrander, voor aanvoertemperaturen tot 95 graden Celsius. Het modulatiebereik tot 1:5 zorgt voor een lange levensduur van de brander en een laag energieverbruik.

Tot 640 kW als duo-ketel

Standaard levert de Vitocrossal 100 een vermogen van 80 tot 318 kW. Een duo-opstelling is eenvoudig te realiseren, voor een vermogen van 240 tot 640 kW.

Ook kennismaken?

De redactie van InstallatieTotaal is aangenaam verrast door de nieuwe Vitocrossal 100 van Viessmann. Wilt u meer weten over deze kleine krachtpatser? Tot en met maandag 31 juli kunt u dagelijks kennismaken met de Vitocrossal 100, waarna u kunt napraten onder het genot van een hapje en/of drankje.
Iedere 10e inschrijver krijgt € 250,- extra korting, bovenop de standaard inkoopkorting voor installateurs.

Naar viessmann.nl voor meer informatie > 

Direct inschrijven voor een leerzame lunch>