Bette zet trend met een geometrisch patroon

Geplaatst op 19 mei 2017 door Redactie

Bette verrast opnieuw met de spectaculaire vorm van een geometrisch patroon in haar nieuwe serie ligbaden en wastafels Bette Loft Ornament. Een patroon dat is gestanst in de mantel. Het is een duidelijk bewijs van de expertise en de unieke mogelijkheden die de Duitse fabrikant Bette biedt op het gebied van geëmailleerd titaanstaal.

Het design, een ontwerp van Tesseraux + Partner, geeft het ligbad en de wastafel een zeer opvallend en kunstzinnig beeld. De strakke lijnen sluiten naadloos aan bij de vier taps toelopende vlakken van de binnenzijde. Daarbij zorgen de geometrische vormen van de buitenzijde voor een verrassend spel van licht en schaduw. Een schitterend effect dat deze badkamerobjecten een bijzondere uitstraling geeft.

Voor inbouw

De inbouwserie heet Bette Loft en bestaat uit drie ligbaden en een bijpassende wastafel. Het ontwerp is gebaseerd op vier taps toelopende vlakken. De royale binnen vormen hebben kleine afgeronde hoeken en precieze contouren. De rand van zowel het ligbad als de wastafel heeft een dikte van slechts 8 mm. Ook dit is een goed voorbeeld van ambachtelijke precisie, die het ontwerp een minimalistisch karakter geeft. Het ligbad wordt geleverd in drie afmetingen en in meerdere kleuren. De inbouwwastafel is 800 x 495 x 100 mm en wordt eveneens in meerdere kleuren geleverd. Beiden zijn al leverbaar.

Vrijstaand: Bette Loft Ornament

In de ligbaden en wastafels van de serie Bette Loft Ornament komt de veelzijdigheid van het geëmailleerd titaanstaal perfect tot uiting. De expressieve buitenvorm is gebaseerd op een geometrische patroon en zorgt voor een fascinerend beeld van licht en schaduw. Dit geeft een badruimte een bijzonder en levendig karakter. Het ligbad is leverbaar in het zwart en wit met de afmeting 1.810 x 810 x 620 mm. De diepte van het bad is 420 mm. De wastafels zijn leverbaar in twee hoogtematen. Het ene model heeft vier geometrische rijen, die de wastafel een stoer uiterlijk geeft. De andere wastafel heeft één geometrische rij en heeft daardoor een slank uiterlijk met een hoogte van 125 mm. De serie Bette Loft Ornament is vanaf augustus leverbaar.

Natuurlijke grondstoffen

Bette vervaardigd haar ligbaden en wastafels al meer dan 60 jaar volledig van natuurlijke grondstoffen. Zoals titaanstaal voor de basisvorm en voor het speciale glazuur (emaille): gemalen glas, kwartszand, ertsen en borax. 100% recyclebaar. Op het glasharde (harder dan marmer of kunststof) en poriënvrije oppervlak van het glazuur hebben vuil en bacteriën geen kans. Daarnaast is het emaille kras- en slagvast, bestand tegen chemicaliën, zoals cosmetica en verzorgingsproducten (zelfs nagellakremover). Bovendien is het emaille UV- en hittebestendig, niet brandbaar en bestand tegen brandende kaarsen. Al deze voordelen zorgen ervoor, dat het oppervlak zijn briljante glans en kleurechtheid behoudt, zelfs na vele jaren van gebruik. Niet zomaar geeft Bette 30 jaar garantie!