Regel de ideale ruimtetemperatuur en bespaar 20% energie

Geplaatst op 11 mei 2017 door Redactie

En:key is een zelflerende ruimtetemperatuurregeling en bestaat slechts uit een ruimtesensor en een ventielregelaar. En:key werkt draadloos, voeding of batterijen zijn niet nodig, dus ook geen bekabeling en hak- of breekwerk. En:key regelt de ideale comforttemperatuur en bespaart 20% energie.

Hoe werkt en:key

De ventielregelaar heeft een draaiknop waarmee de gebruiker de gewenste comforttemperatuur instelt. De ruimtesensor registreert wanneer iemand in een vertrek aanwezig is en legt dan een "gebruikstijdprofiel" aan. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen "ruimte gebruikt" en "ruimte ongebruikt". Het profiel wordt continu bijgewerkt, bijvoorbeeld als er een verandering komt in de dagindeling en daarmee in het gebruik van de ruimte.

De ruimtesensor geeft de status van het gebruik van de ruimte draadloos door aan de ventielregelaar. Vervolgens past de ventielregelaar de toevoer van warmte exact aan. Daarbij maakt en:key voor de temperatuur onderscheid in twee niveaus: de door de gebruiker van de ruimte gewenste en ingestelde temperatuur, de zogeheten comforttemperatuur, en de met 4 °C verlaagde spaartemperatuur. Bevindt zich iemand in de ruimte, dan zorgt en:key automatisch voor de ingestelde comforttemperatuur. Wordt een vertrek niet gebruikt, dan verlaagt en:key het aantal graden tot de spaartemperatuur.

En:key voorkomt bovendien energieverspilling door het openzetten van een raam. Als er koude buitenlucht naar binnen stroomt wordt de kamertemperatuur verlaagd tot de spaartemperatuur. Een geïntegreerde vorstbescherming gaat een te sterke afkoeling tegen. Als de bewoners langere tijd van huis zijn, verlaagt en:key het aantal graden in alle vertrekken tot de spaartemperatuur.