Vier alles-in-één warmtepompen

Geplaatst op 08 mei 2017 door Redactie

Met de introductie van de NIBE F370, F470, F730 en F750 breidt NIBE haar leveringsprogramma in één keer uit met vier moderne ventilatielucht/water combi warmtepompen. De nieuwe warmtepompen leveren duurzaam klimaatcomfort in nieuwe en bestaande woningen en appartementen met een (gebalanceerd) ventilatiesysteem. Ze zorgen voor optimale ventilatie van een woning of appartement en winnen daarbij warmte terug uit de afgevoerde ventilatielucht.

Dankzij de keuze uit vier verschillende typen is voor veel situaties een passende oplossing beschikbaar waarin de technische installatie zowel een hoog tapwatercomfort en een comfortabel binnenklimaat als een optimaal rendement realiseert. Met de ingebouwde warmtepomp wordt warmte uit ventilatielucht zeer efficiënt teruggewonnen en omgezet in verwarming voor cv, warmtapwater en – in geval van de F470 en (m.b.v. een accessoire) de F750 – voorverwarming van toevoerlucht bij een balansventilatiesysteem. De nieuwste NIBE warmtepompen zijn dan ook voorzien van de maximaal haalbare energielabels (zelfs tot en met A+++) in hun klasse!

De warmtepompen kunnen snel worden geïnstalleerd doordat vrijwel alle benodigde componenten erin zijn geïntegreerd. Zelfs aan een ingebouwd expansievat is gedacht! Hierdoor vergt de werkvoorbereiding weinig tijd en wordt het risico op installatiefouten tot een minimum beperkt. Door de compacte afmetingen volstaat bovendien een vloeroppervlak van slechts 60 x 62 cm. Is de beschikbare hoogte beperkt, dan kunnen de F730 en F750 worden opgedeeld in twee los naast elkaar te plaatsen delen.