Slimme ankeroplossingen met Walraven Anker Selectie Software

Geplaatst op 02 mei 2017 door Redactie

Walraven heeft onlangs een nieuwe range geïntroduceerd die bestaat uit verschillende mechanische en chemische ankeroplossingen voor vele soorten toepassingen. Van inslagankers, betonschroeven, doorsteekankers t/m schildankers, plafondankers en verschillende chemische ankers, Walraven biedt een oplossing voor iedere situatie en diverse ondergronden. Zelfs wanneer hier additionele brandveiligheids- of seismische bestendigheidseisen vereist worden.

De ankers bieden een hoge prestatie in zowel ongescheurd als gescheurd beton en bieden een gemakkelijke en betrouwbare bevestiging. De ankers beschikken ieder over verschillende voordelen en kenmerken die ze geschikt maken voor vele soorten installaties.

Wat maakt deze range zo bijzonder?

De Heavy Duty Ankers van Walraven bieden een compleet assortiment aan op elkaar afgestemde producten inclusief onder andere boren en borstels. Een deel van de producten is uitgevoerd met een zinc-flake beschermlaag, wat zorgt voor een hoge corrosieweerstand. Veel van de ankers zijn tevens getest voor zowel enkelvoudig als meervoudig gebruik. Daarnaast zijn alle Heavy Duty Ankers voorzien van ETA’s die voor u beschikbaar zijn.

Mechanische ankers

Enkele voorbeelden uit het assortiment mechanische ankers: de WTB1 Doorsteekanker en de WCS1H Betonschroef. Deze ankers zijn geschikt voor zowel gescheurd als ongescheurd beton en bevatten een zinc-flake beschermlaag. De WTB1 heeft heeft markeringen om de plaatsingsdiepte te bepalen, zowel voor een normale als voor een gereduceerde diepte. Tevens staan er maataanduidingen op de boutkop. De WCS1H heeft drie verankeringsdiepten en is goedgekeurd voor seismische toepassingen.

Chemische ankers

Ook in chemische ankers biedt Walraven een compleet programma in verschillende verschijningsvormen voor een gemakkelijke verwerking. De Walraven Chemische Ankers kunnen zowel statische als dynamische belastingen aan en zorgen voor een waterdichte afwerking tussen ankerstangen en ondergrond.

Walraven Anker Selectie Software

Om een correcte installatie van deze producten te helpen garanderen, biedt Walraven calculatiesoftware die de beste oplossing voor iedere specifieke belastingeis berekent. Deze Software maakt het mogelijk om totaaloplossingen te vinden in één software-omgeving.
Dit omvat niet alleen de ideale bevestigingsoplossing, maar ook andere Walraven-producten, zoals wandconsoles en wandplaten.

Ontdek welk anker de beste keuze is voor een bepaalde toepassing en belasting door eenvoudig de relevante details in te voeren. Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk berekeningen maken en de juiste ankers selecteren. ETA en andere toepasselijke certificaten en technische ondersteuning maken allemaal deel uit van het totale pakket. De gebruiksvriendelijke software is gebaseerd op tientallen jaren van onderzoek, ontwikkeling en praktische ervaring met bouwprojecten en allerhande bevestigingsmiddelen.

Om een anker op de juiste manier te selecteren en te installeren, moeten een aantal factoren in acht worden genomen, zoals o.a. omgevingsfactoren als vochtigheid of aanwezigheid van chemicaliën, het basismateriaal waarin het anker wordt bevestigd en de anker regelafstand en randafstanden. Het basismateriaal en de bijbehorende eigenschappen zijn cruciaal bij de selectie en toepassing van een anker, ter voorkoming van schade aan de ondergrond, alsmede voor een correcte en veilige toepassing bij belasting.

Kijk voor meer informatie over het Heavy Duty Anker assortiment op walraven.com/nl/ankers. U kunt hier tevens de Walraven Anker Selectie Software gratis aanvragen.