100 luchtverdeelpanelen voor kantoortuin Damen Shipyard

Geplaatst op 03 augustus 2017 door Redactie

Enerzijds een kostenbesparing zodat een gehuurde kantoorunit niet langer gebruikt hoeft te worden en tegelijkertijd een investering in duurzaamheid. Dat was het uitgangspunt om een van de panden van Damen Shipyard in Gorinchem grondig aan te pakken. Het pand met daarbinnen een magazijn, een acculaadstation en een aantal oude kantoren onderging in nauwelijks drie maanden een ware metamorfose en veranderde in een moderne kantoortuin met een oppervlakte van 1500 vierkante meter.

Een plek waar de ICT-afdeling, werkend voor Damen Shipyard wereldwijd, nu is gehuisvest. Met bij een dergelijk project uiteraard veel aandacht voor het klimaattechnische verhaal. Daarbij kijkend naar het energieverbruik maar zeker ook naar een omgeving waar het lekker en comfortabel werken is.

Met een nieuwe klimaatinstallatie volledig elektrisch gevoed, een luchtbehandelingkast voorzien van warmte terug winning en een warmtepomp, twee VRF installaties en het aanbrengen van 100 Plafair textiele luchtverdeelpanelen(120 x 60 mm) van BLT Luchttechniek. Klimaatservice Holland BV tekende voor de installatietechnische werkzaamheden.

Fluitje van een cent

Pieter Kamp,servicecoördinator bij Klimaatservice Holland BV: “Het gaat om zowel koelen als verwarmen en dat is perfect met Plafair te doen. We hadden al goede ervaringen met de airsocks van BLT, maar de opdrachtgever wilde in de kantoortuin liever geen slangen. De grote voordelen van Plafair: het is tochtvrij, zeer stil en je hebt geen delen die onder het plafond uitsteken. Bovendien zijn de luchtverdeelpanelen zeer licht waardoor ze snel verwerkt kunnen worden.

“Het is tochtvrij, zeer stil en je hebt geen delen die onder het plafond uitsteken.”

De montage was echt een fluitje van een cent. Gemakkelijk zo in te passen in een T-profiel. Plafair kende ik wel maar had deze in de praktijk nog niet eerder toegepast en ik heb Jeroen van Gils van BLT nog wel even gevraagd of hij zeker wist dat we het beoogde resultaat zouden behalen. Geen enkele twijfel en dat werd, toen de panelen er overigens al inhingen, nog eens bevestigd door de ervaringen van een collega op een ander project. Dus best even spannend in het begin, maar met inmiddels veel tevreden mensen weten we dat het goed zit.”

Vertrouwen

Vertrouwen speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Pieter Kamp: “Dat geldt voor zowel de relatie tussen Klimaatservice en Damen Shipyard als ook de relatie die Klimaatservice met BLT Luchttechniek heeft. BLT heeft jarenlange ervaring met deze techniek en als er al enige twijfel zou bestaan over de werking, maar bijvoorbeeld ook over het onderhoud dan was het niet zover gekomen. En wat dat laatste betreft: als je het hebt over duurzaamheid zoek je bijvoorbeeld ook naar producten en systemen waarbij vervuiling van het plafond zoveel mogelijk wordt tegengegaan en waarbij reiniging eenvoudig is. Ook op dat gebied is Plafair een juiste keuze.”

Beste resultaat

Jeroen van Gils, van BLT Luchttechniek, vult aan: “Uiteraard moet de kwaliteit goed zijn, moet je op tijd leveren en moet het systeem goed werken, maar het gaat er bij dit soort projecten ook om de wisselwerking. De onderlinge verstandhouding moet goed zijn. Je trekt met elkaar op, lost wanneer nodig problemen op en dan kom je samen tot het beste resultaat.”

“We hadden al goede ervaringen met de airsocks van BLT, maar de opdrachtgever wilde in de kantoortuin liever geen slangen.”

We lopen even door de nieuwe kantoortuin. Het ziet er allemaal heel strak uit en de Plafair textiele luchtverdeelpanelen in het plafond vallen nauwelijks op. Maar ze doen wel wat ze moeten doen. Zorgen voor een comfortabel en prettig binnenklimaat waar de ICT-medewerkers zowel zittend als staand achter hun bureau hun werk kunnen doen. Het tocht nergens en je hoort niets. Zoals het hoort.

Het textiele Plafair luchtverdeelpaneel is een doorontwikkeling van de standaard luchtverdeelslangen van BLT Luchttechniek.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement